Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) приемат в днешния ден Нефтохимик

...
Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) приемат в днешния ден Нефтохимик
Коментари Харесай

Добруджа посреща Нефтохимик в дербито на Суперлигата

Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) одобряват в днешния ден Нефтохимик 2010 (Бургас) в мач от седми кръг на Първа осмица в Суперлигата при мъжете. Двубоят е довечера от 18:30 часа в зала „ Добротица “.

Това е единствена среща за тази седмица от 7-ия кръг на елита. Причина за това са рестриктивните мерки, наложени от здравния министър, за подготвителен развой и присъединяване в мачове на състезатели под 18 години. НВЛ позволи на всички клубове, които имат такива състезатели да имат правото да отсрочват своите срещи.



В същото време дуелът ще е първи от доста време насам и за двата противника. Волейболистите и на двата състава прекараха дълга карантина, заради заразяване с ковид.

Домакините от Добруджа го изкараха на две талази, което удължи процеса на карантината. Но пък играчи и щаб го прекараха относително по-леко. Треньорът Мирослав Живков даже не се болести. Но дългото неявяване от терена сигурно ще окаже своето въздействие.

В Нефтохимик вируса се стовари върху всички едновременно, а първенците се оказаха най-тежко засегнатия отбор у нас. Волейболисти, щаб и треньор демонстрираха всички признаци, а обстановката бе извънредно неприятна. Имаше и неприятни обстановки. Валентин Братоев прекара 11 дни в болница, само че за наслада на всички към този момент се възвръща. Все още вкъщи е президентът Огнян Томов, който продължава да се лекува от вируса.



Така двата отбора излизат на терена след едвам седмица на подготвителен развой. Бургазлии са първенци и имат опит и класа. Добруджа пък обичайно играе мощно на собствен терен. Но и двата противника не са в нужната форма. Кой до каква степен се е възстановил и по какъв начин се усещат състезателите на терена занапред ще се разбере. Това прави дуела непредсказуем, само че несъмнено ще бъде много забавен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР