Волейболен клуб Славия отбеляза своя вековен юбилей. На тържество в

...
Волейболен клуб Славия отбеляза своя вековен юбилей. На тържество в
Коментари Харесай

Волейболът в Славия отпразнува своя вековен рожден ден!

Волейболен клуб Славия означи своя древен празник. На празненство в клубната зала " Панайот Пондалов " приветствия насочиха заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева и президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев.

С почетни плакети бяха отличени Иван Сеферинов, дълготраен началник на ВК Славия, деятелят на волейбола в " белия " клуб Петър Аспарухов, Александър Тодоров, президент на женското направление в клуба, Владимир Симеонов, дълготраен началник на ВК Славия, както и някогашният волейболист и активист Красимир Димитров, който беше награден посмъртно.

С възпоменателни знамена бяха отличени ветерани на " белия " клуб, които са били първенци и призьори от разнообразни интернационалните и национални шампионати.

Поздравителни адреси до ВК Славия бяха изпратени от столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и от Петър Кънев, народен представител от 49-ото национално заседание.

Представени бяха всички тимове от мъжкото и женското направление на клуба, като част от състезателите направиха демонстрации на разнообразни волейболни кобминации.

В своята история Славия е вицешампион на Европа и в женското (1962 година) и в мъжкото направление (1976 година). " Белите " са 8 пъти първенци и 10 пъти носители на купата на България при мъжете. При дамите купите са 5, а купите на страната 6.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР