Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ започнаха тайна мисия с успешно

...
Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ започнаха тайна мисия с успешно
Коментари Харесай

САЩ изстреляха в орбита мистериозен военен самолет

Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати започнаха загадка задача с сполучливо изстрелване на ракета Atlas V, натоварена с галактическия аероплан X-37B, осведоми Би Би Си.

Ракетата беше изстреляна в неделя от " Кейп Канаверал ". По проект това трябваше да се случи в събота, само че неприятно метеорологично време отсрочи изстрелването на Atlas V.

Самолетът, също прочут като Orbital Test Vehicle (OTV), ще разположи спътник в орбита и също ще тества технология. Това е шестата задача на самолета в космоса.

Мисията е отдадена на тези, които се борят с ковид на фронтовата линия, а също и на инфектираните с ковид.

X-37B е секретна стратегия и доста малко е известно за нея. Пентагонът разкри малко детайлности по отношение на задачите и опциите на кораба в предишното.

Програмата стартира през 1999 година Самолетът прилича на по-малка версия на совалките, които американците извадиха от приложимост през 2011 година Изграден от " Боинг ", X-37B употребява слънчеви панели за зареждане в орбита, той е с дължина над 9 метра и маса от 4989 кг. Първият аероплан излетя през април 2010 година и се върна след 8-месечна задача. Последната задача беше през октомври 2019 година след 780 дни в орбита.

Не е ясно какъв брой ще продължи актуалната задача. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР