Военновъздушните сили на САЩ представиха най-новия си самолет B-21 Raider

...
Военновъздушните сили на САЩ представиха най-новия си самолет B-21 Raider
Коментари Харесай

САЩ показаха новия си ядрен бомбардировач B-21 Raider - гръбнакът на американската авиация

Военновъздушните сили на Съединени американски щати показаха най-новия си аероплан B-21 " Raider " - първият от нов флот нуклеарни бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние. Това се случи на специфична гала в Палмдейл, Калифорния, където обществеността за първи път видя новия аероплан. Неговата визия беше защитавана в загадка през последните седем години.

Създаден от компанията Northrop Grumman, бомбардировачът е кръстен в чест на " смелия дух " на летците, направили изненадващия рейд над Токио през Втората международна война, станал прочут като Рейд на Дулитъл. Военната акция е водена от подполковник Джеймс Дулитъл и е първият американски удар против Япония след изненадващата офанзива против Пърл Харбър.

Пред стотици фенове, най-вече чиновници на Northrop Grumman, които са работили в загадка по плана през последните години, компанията показа крилообразния аероплан от цех 42 на Военновъздушни сили. Това се случва към 30 години, откакто последният създаден от нея бомбардировач, B-2 Spirit, дебютира в същото оборудване през 1988 година

Представянето на новия бомбардировач идва на фона на засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Китай и Русия. Само преди дни Пентагонът разгласява годишния си отчет за Пекин, в който се споделя, че страната е удвоила броя на нуклеарните си бойни глави за част от времето - вест, която беше предстояща от Съединени американски щати.

Ooooo myyyyyyy god, The B-21 Raider look gorgeous
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР