Военновъздушните сили на НАТО ще упражняват своите способности за ядрено

...
Военновъздушните сили на НАТО ще упражняват своите способности за ядрено
Коментари Харесай

Небето над Европа пламна! Спешно решение на НАТО

Военновъздушните сили на НАТО ще упражняват своите качества за нуклеарно въздържане с присъединяване на десетки самолети над Северозападна Европa от понеделник, 17 октомври.

Учението, което ще продължи до 30 октомври, е рутинна, повтаряща се подготвителна активност и не е обвързвано с никакви настоящи международни събития, оповестява Алиансът на формалния си уебсайт.
-->
В учението " Steadfast Noon " вземат участие 14 страни и до 60 самолета от разнообразни видове, в това число изтребители от четвърто и пето потомство, както и самолети за наблюдаване и самолети-танкери.

Както и в предходни години, в учението ще вземат участие американски бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние B-52; тази година те ще летят от военновъздушната база Минот в Северна Дакота. Тренировъчните полети ще се организират над Белгия, както и над Северно море и Англия.

" Това обучение оказва помощ да се подсигурява, че нуклеарната възпираща мощ на Алианса остава безвредна, сигурна и ефикасна ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.

Това в действителност са " годишни и рутинни ", само че и доста секретни учения за отработване на сюжета за започване на нуклеарна война, написа от своя страна Bloomberg.

Провеждани под кодовото название " Устойчиво пладне ", ученията включват подготвителни полети до цели наоколо до границите (и " въображаемо " – на територията на Русия) с отработване на детайли за спешно закрепване на ракети и бомби, тяхното потребление, разузнаване и зареждане с гориво.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР