Военновъздушните сили на Българската армия отбелязват 111 години от първия

...
Военновъздушните сили на Българската армия отбелязват 111 години от първия
Коментари Харесай

Десетки посетиха Музея на авиацията край Пловдив СНИМКИ

Военновъздушните сили на Българската войска означават 111 години от първия военен полет. Специални събития имаше в Музея на авиацията край Крумово. Десетки гости се възползват от хубавото време, с цел да се допрян до експонатите в музея. Всички гости имаха достъп до самолетите МИГ 21, АН 2 и вертолет Ми 24.

Посетителите тук могат да видят новата фотодокументалната галерия „ Куполи в небето “, която наблюдава развиването на парашутизма в България. Предвидени са безвъзмездни музейни турове във вътрешната и външна експозиция, а от 13.00 до 15.00 часа феновете на играта „ Морски шах “ ще могат да тестват уменията си.

През целия ден за най-малките гости ще се провеждат занимателните просветителни игри „ Мисия Марс “ и „ Летец- изобретател “, които ще провокират спортния дух на децата и ще ги срещнат надлежно с любопитни обстоятелства за планетата Марс и с детайли от структурата на самолетите и вертолетите от външната експозиция на музея. Гостите могат да видят и пилотската кабина на изтребителя " Миг-21 Бис ". Моделът е последната трансформация на най-масово публикувания аероплан у нас. Той е бил на въоръжение в Българските военновъздушни сили.

Летял е на летище Граф Игнатиево и от няколко години е експонат в Музея на авиацията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР