Военното крило на Хизбула да бъде страна по процеса за

...
Военното крило на Хизбула да бъде страна по процеса за
Коментари Харесай

Пострадалите при атентата в Сарафово поискаха Хизбула да бъде страна по делото

Военното крило на Хизбула да бъде страна по процеса за атентата в Сарафово. Това са поискали потърпевшите при терористичния акт преди няколко години от съда в България.

Искането им е крилото на Хизбула да бъде цивилен ответник по процеса, сподели ръководителят на Специализирания углавен съд Георги Ушев. Той посочи, че досега съдията по процеса към момента не се е произнесъл по това искане. Делото не може да тръгне дълго време, тъй като не могат да бъдат призовани всички потърпевши при атентата, както и фамилиите на починалите. Остават още двама души, които би трябвало да бъдат издирени, сподели Ушев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той чака да има в допълнение напрежение в съда след приемане на законовите промени, с които на Специализирания съд се дават всички каузи за корупция. Затова той прикани Висшия правосъден съвет да намерения за кадрово поръчителство в съда - повече съдии или опция за по-високи заплати.

Ушев беше изслушан от съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, тъй като се кандидатира за апелативния профилиран съд. Като един от сериозните проблеми той уточни ниското доверие към досегашното управление от страна съдиите. Имало и случаи, при които делата не били разпределяни по обективен принцип. Такива случаи, съгласно Ушев, довели до напрежение в съда. Освен това има и проблеми с метода, по който става призоваването по каузи. Липсвал разговор сред управлението и редовите съдии, сподели Ушев при чуването си.

Преди шест месеца той беше определен за ръководител на спецсъда за втори мандат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР