Военнослужещите от Българската армия ще участват в отбелязването на националния

...
Военнослужещите от Българската армия ще участват в отбелязването на националния
Коментари Харесай

Български военни ще участват в тържественото отбелязване на 3 март в цялата страна

Военнослужещите от Българската войска ще вземат участие в отбелязването на националния празник на Република България 3 март в цялата страна, заяви пресцентърът на Министерство на защитата /МО/. В тържествените прояви в София ще вземат участие заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов .

Церемонията по издигане на Националното знаме на Република България ще стартира в 11:00 часа пред паметника на Незнайния боец в столицата. В нея ще вземат участие представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър . По време на церемонията, при осъществяване на химна, ще бъде създаден салют от двадесет артилерийски залпа.

По мотив националния празник в 12:00 часа ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред постройката на Администрацията на президента.

От 18:30 часа на площад „ Народно заседание “ ще се състои тържествена проверка  – заря . В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част , както и военнослужещи от Съвместното командване на силите. Командващ на тържествената инспекция ще бъде бригаден военачалник Димитър Хлебаров – пълководец на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана /КИПКО/.

В редица обитаеми места честванията във връзка Националния празник на Република България и 146 години от Освобождението започнаха през вчерашния ден. В Казанлък на 2 март 17:00 часа бе осъществена гала по издигане на националното знаме , последвана от тържествена инспекция (заря) от 18:00 ч. с присъединяване на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада – Карлово и военния духов оркестър на формированието.).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР