Военнослужещи от САЩ, Индонезия и още пет държави започнаха днес

...
Военнослужещи от САЩ, Индонезия и още пет държави започнаха днес
Коментари Харесай

Военни от седем страни започнаха маневри край остров Ява

Военнослужещи от Съединени американски щати, Индонезия и още пет страни започнаха през днешния ден годишните военни учения на основния индонезийски остров Ява, съобщи Асошиейтед прес.

Американските и индонезийските военнослужещи организират от 2009 година насам маневрите " Супер Гаруда шийлд ", а предходната година към тях се причислиха Австралия, Япония и Сингапур. В ученията тази година вземат участие и въоръжените сили на Англия и Франция с общо към 5000 души персонален състав.

Китай преглежда разширените военни учения като опасност, обвинявайки Съединени американски щати, че построяват съюз в Индо-тихоокеанския район, който е сходен на НАТО, с цел да лимитират възходящото военно и дипломатическо въздействие на Китай в региона.

Бруней, Бразилия, Канада, Германия, Индия, Малайзия, Нидерландия, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Южна Корея и Източен Тимор също изпратиха наблюдаващи на двуседмичните маневри в Балуран, крайбрежен град в индонезийската провинция Източна Ява.

Главнокомандващият американските сухопътни войски в тихоокеанския район военачалник Чарлз Флин съобщи, че присъединяване на толкоз доста страни в маневрите е мощна проява на многостранна взаимност за запазване на свободния и отворен Индо-тихоокеански район.

" Супер Гаруда шийлд 2023 " употребява миналогодишния голям триумф ", сподели ген. Флин в изказване, публикувано от посолството на Съединени американски щати в Джакарта.

" Това взаимно многонационално обучение демонстрира нашия групов ангажимент и единство на съидейниците, което разрешава да се реализира постоянен, сигурен и по-мирен, свободен и отворен Индо-тихоокеански район ", означи той.

В изказването се оповестява, че минимум 2100 американски и 1900 индонезийски военнослужещи ще подобрят опциите за оперативна съгласуемост посредством образование и културен продан, които включват симулация на командване и надзор, маневри с амфибия, въздушни интервенции, военно обучение за завладяване на летище и комбинирано взаимно полево образование, завършващо със пукотевица с бойни патрони.

" Гаруда шийлд " са се водили на няколко места, в това число във водите към островите Натуна в южната част на Южнокитайско море, разломна линия в съперничеството сред Съединени американски щати и Китай, отбелязва Асошиейтед прес.

Като цяло Индонезия и Китай имат позитивни връзки, само че Джакарта изрази угриженост от това, което счита за китайско посягане в своята изключителна икономическа зона в Южнокитайско море.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР