Военнослужещи от Единния център за начална подготовка в гр. Плевен

...
Военнослужещи от Единния център за начална подготовка в гр. Плевен
Коментари Харесай

Български войници участваха в многонационално учение в Германия

Военнослужещи от Единния център за начална подготовка в гр. Плевен участваха в тактическото обучение "Сила против мощ " ( "Force on Force ") в границите на многонационалната ротационна подготовка "Combined Resolve XIII ", заяви пресцентърът на Министерството на защитата.

Тя се организира на полигона на Многонационалния център за взаимна подготовка на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа в Хоенфелс, Германия, и в нея са включени 90 български военнослужещи с 10 бойни бронирани машини на пехотата.



На българската рота, която в границите на подготовката е част от американски батальон, бяха сложени задания по защита на ротен опорен пункт в планинско-гориста околност. Военнослужещите извършиха и блокиране, пречистване, преодоляване на обект и защита на командно-наблюдателния пункт на батальона. В осъществяването на дилемите взе участие и 2-ри механизиран взвод с пълководец капитан Иво Кирилов. Бойните дейности се водеха в планинско-гориста околност с комплициран от климатичните условия терен, през деня и нощем в изискванията на потребление от съперника на оръжие за всеобща поразяване.

Започна българо-американската военна подготовка "Combined Resolve XIII " в Германия

Командирът на ротата капитан Евгени Петров получаваше дилемите си за осъществяване от командира на батальона подполковник Бендер. Ротата извърши сполучливо всички сложени задания, се споделя в известието на пресцентъра на МО.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР