Военно-апелативният съд уважи протеста на прокурорите и постанови по-тежка мярка

...
Военно-апелативният съд уважи протеста на прокурорите и постанови по-тежка мярка
Коментари Харесай

Домашен арест на ген. Кирчо Киров

Военно-апелативният съд почете митинга на прокурорите и постанови по-тежка мярка за неотклонение за някогашния началник на Националната разследваща работа Кирчо Киров Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 22 януари Софийският боен съд наложи на генерал-лейтенант Киров присъда от 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното му имущество, като по този метод завиши наказването му - на първа инстанция той бе наказан на 10 година затвор.

Магистратите го признаха за отговорен за това, че от 2007 до 2011 година, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в изключително огромни размери, равняващи се на повече от 5,1 милиона лв.. Случаят е дипломиран като изключително тежък.

Поради тежестта на осъщественото закононарушение и размера на наложеното наказване, със свое определение военно-апелативните съдии са решили, че съществува заплаха подсъдимият да се укрие и промениха мярката му за неотклонение от "парична гаранция “ на "домашен арест “, се споделя в известието.

Самият Кирчо Киров, който през цялото време на делото твърди, че е безпричинно упрекнат и не е взел нито лев, разяснява след последната присъда:

"Зная кои са поръчителите на дейностите против мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с съответни данни за това, което става ".

Междувременно той беше наказан и по друго обвиняване - на 2 година условно с 4-годишен изпитателен период за оповестяване на държавна загадка. В телевизионно изявление от 2014 година той описа за детайлности за случая в Иран, където българин беше арестуван с и упрекнат, че е превозвал в камиона си опиати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР