Военният свят е пълен с неразгадани мистерии, които са едновременно

...
Военният свят е пълен с неразгадани мистерии, които са едновременно
Коментари Харесай

Няколко военни мистерии, неразгадани и до днес

Военният свят е цялостен с неразгадани мистерии, които са по едно и също време страховити и завладяващи. Сега ще открием някои от най-зловещите военни мистерии от разнообразни събития, които остават неразкрити и до през днешния ден. Може би тези загадки ще бъдат разгадани един ден…

 Star Lite Motel in Dilworth, Minnesota, USA. Winter view

Ралф Сиглър е 47-годишен офицер от разузнаването, когато е открит мъртъв в мотелската си стая покрай Форт Мийд, Мериленд, на 13 април 1976 година Първоначално гибелта се дефинира като самоубийство, само че по време на подготовката за погребението щерка му вижда че носът му е строшен, липсват зъби и има странни синини по тялото, които са несъвместими със самоубийство.

Зиглър работи като двоен сътрудник за Съединени американски щати от 1966 година до гибелта си. През своите 10 години в контрашпионажа Зиглър постоянно подава на Съветския съюз погрешна информация и се счита, че работата му е довела до идентифицирането на 14 сътрудника на съветската Служба за външно разузнаване.

Въпреки това, към средата на 70-те години на предишния век Зиглър стартира да се тревожи, че се е омотал прекомерно надълбоко в лъжите си и че руснаците стартират да стават подозрителни към него, което може да го е предиздвикало да предложи спомагателна информация на препоръките след оказан напън. Така и ФБР и някои американски разузнавачи стартират да слагат под подозрение лоялността му. Зиглър е заставен да направи тест с полиграф, който сподели, че е извънредно раздразнителен. Загрижена за неговото богатство, армията урежда той да остане в мотел.

Семейството му обаче има вяра, че е бил изтезаван и погубен от руски сътрудници, а не почива от самоубийство. Освен пострадванията, последното позвъняване до брачната половинка му е извънредно подозрително; в него той споделя, че „ умира “ и че „ в никакъв случай не е лъгал “. По-късно е награден с кръст „ Легион на заслугите “ за работата си.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР