Военният съюз между Китай и Русия надминава военно-политическите съюзи от

...
Военният съюз между Китай и Русия надминава военно-политическите съюзи от
Коментари Харесай

Какво каза Шойгу на Путин? Скритият смисъл на визитата в Москва на Си Дзинпин

Военният съюз сред Китай и Русия надминава военно-политическите съюзи от Студената война, сподели китайският министър на защитата в Москва. Москва се съгласи - и показва готовността си да се бие против общ зложелател в Тихия океан.

Има такива тематики, които не искаш да засягаш, само че попадаш в „ теории на конспирацията “, както нашите върли американски другари назовават този тип размисли. Ето през днешния ден. Руският президент се срещна с министъра на защитата Сергей Шойгу, предават осведомителните организации. Той разиска с министъра на защитата хода на военните учения на Тихоокеанския флот.

И предходната среща на президента на Русия, която също беше необятно отразена от пресата, също беше с министъра на защитата. С китайския министър на защитата другаря Ли Шанфу. Смятате ли, че е допустимо да се мине, без да се разкриват скрити смисли, когато се разказват тези две срещи и по какъв начин те са свързани? Тук считаме, че не е допустимо. И цялата международна преса има вяра в същото.

Китайският военачалник отдаде чест

Първо, за Ли Шанфу. Наскоро той беше назначен за министър на защитата, а визитата в Русия е първото му публично интернационално посещаване на новата служба.

" Неслучайно избрах Русия за първото си задгранично посещаване като министър на защитата на КНР. С това желая да подчертая особения темперамент и стратегическото значение на двустранните връзки сред Русия и Китай ", съобщи той.

Що се отнася до специфичния темперамент на визитата, доста наблюдаващи видяха по какъв начин Ли Шанфу поздрави Владимир Путин. Спря, поздрави по войнишки и чак тогава се ръкува с нашия президент. Трудно е да не се види в това не просто жест на вежливост, а наблягане на статута на висшия главнокомандващ на съветската войска като боен съдружник на Китай.

В " ие пристигнахте след посещаване в Русия на нашия огромен другар, моя другар, президента на Китайската национална република другарят Си Дзинпин ", по този начин стартира диалога си Владимир Путин с Ли Шанфу.

" Искам още един път да подчертая, че визитата беше доста продуктивно. Засегнахме, несъмнено, и съдействието сред военните ведомства. Има доста положително развиване на връзките сред нашите страни във всички области ", сподели още той.

Ясно е, че тези думи също са на първо място жест на вежливост. Но посланието „ към града и света “ – „ съдействие по линия на военните ведомства “ – се развива тъкмо както Путин откри за добре.

Разбира се, главната част от визитата на Ли Шанфу в Москва са диалозите с неговия сътрудник, министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу. Това, което се разисква в закритата част на тези срещи, ние, несъмнено, не знаем.

Знаем обаче, че Шойгу и Ли Шанфу ще посетят дружно военни учебни заведения. Знаем, че тяхната връзка ще продължи на 27-28 април в Индия, в Делхи, на среща на министрите на защитата на страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС). И също по този начин знаем по какъв начин другарят Лий прави оценка военния съюз с Русия:

" Имаме доста мощни връзки. Те превъзхождат военно-политическите съюзи от времето на Студената война, построени са на правилата на необвързаност, непротивопоставяне на трети страни. Те са доста постоянна ".

Това изявление доста припомня на източната мъдрост, даже на будисткия коан. Тоест фраза, върху която, с цел да я разберете, би трябвало да медитирате дълго време.

Отношения, които превъзхождат военно-политическите съюзи от предишното, само че се основават на непротивопоставяне на трета страна - какво може да значи това?

Вероятно това: на третата страна ще би трябвало да стартира " опълчване ", в случай че даде мотив за това. Но що се отнася до повода - всичко е изцяло ясно и съвсем няма скрити смисли. За да разберете това, задоволително е да изслушате отчета на министъра на защитата на Русия пред президента на Русия.

Готови за океанска война

Ето какво сподели Сергей Шойгу на Владимир Путин: В ученията на Тихоокеанския флот вземат участие повече от 25 000 военнослужещи, 167 военни и спомагателни кораба, в това число 12 подводници, 89 самолета и хеликоптера.

Разработени са въпроси за обезпечаване на бойната непоклатимост на стратегическите ракетни подводници и тяхната подготвеност за потребление на оръжие; сега тече вторият стадий на инспекция, стартира тактическо обучение за ПВО; на последния стадий от теста стратегическите ракетоносци ще летят до централната част на Тихия океан с реплика на удари против корабни групи на привиден съперник.

Е, кой е нашият конвенционален съперник, не е нужно да обяснявате и това е ясно за всички, само че какво ще прави този съперник в централната част на Тихия океан, че стратегическите ракетоносци ще би трябвало да го ударят? Не е мъчно да се отговори на този въпрос. „ Условният съперник “ ще се втурне да избавя Тайван от китайския флот.

Коментирайки ученията в Тихия океан, политологът-синолог Виталий Волчков споделя на Ura.ru:

" Говорим за действително развиване на взаимоотношението сред въоръжените сили на Русия и Китай. Американците би трябвало да си създадат изводите от това ".

" Това е ясна позиция на Путин, а не инсценировка или някакъв жест, зад който не стои нищо. Това е действително развиване на съответни решения за взаимоотношението сред Руската федерация и Китай ", съобщи той.

Конкретни решения за взаимоотношението на флотите може да са нужни в един единствен случай: когато Китай реши, че е пристигнало времето и постави старания да върне остров Тайван и всичките му 25 милиона поданици в родното им пристанище.

Американците на всеослушание споделят, че това в никакъв случай няма да бъде позволено. Правят заплашителни жестове. Всъщност те заплашват Китай с война – макар обстоятелството, че връщането на Тайван публично се смята за съществена цел на китайската външна политика на равнище стратегия на ККП.

Русия не просто организира учения на своя флот. Тя демонстрира, че е подготвена да се притече на помощ на своя съдружник. Веднага щом възникне потребност. В стратегически мащаб. Може би тази проява на мощ ще възпре американците и ще обезпечи мирното завръщане на Тайван.

Какво следва от това

Днес е всекидневно да се чакат директни доставки на оръжия за украинския фронт от военния съюз на Русия и Китай. Страхът от тези вероятни доставки безусловно завладя западната преса.

Но в случай че такива доставки стартират, страните ще ги пазят в дълбока загадка - няма да има нищо като необятно разискване кои танкове и гаубици идват в Украйна от страните на НАТО и по кое време. Междувременно Русия и Китай разискват опцията за огромна война против Съединени американски щати. Войни от подобен мащаб, спрямо които СВО в Украйна е единствено епизод. Война на два океана.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР