Военният ни миистър отправи критики към Русия.Министърът на отбраната проф.

...
Военният ни миистър отправи критики към Русия.Министърът на отбраната проф.
Коментари Харесай

Тагарев: Русия дестабилизира страните от Черноморския регион

Военният ни миистър насочи рецензии към Русия.

Министърът на защитата проф. Тодор Тагарев взе участие в конференцията " Противодействие на хибридните закани от неконвенционални оръжия в Черноморския район ". Форумът е проведен от Центъра за проучване на демокрацията и Бюрото по интернационална сигурност и неразпространение към Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Виждам хибридните закани като комбинирани действия, които се организират непрестанно, с цел да се понижат потенциала и волята за опозиция против злонамерени въздействия. Русия продължава да ползва нападателна тактика за дестабилизиране на страните от Черноморския район ", съобщи министър Тагарев в изявлението си по време на конференцията.

По думите му разпространяването на дезинформация и агитация е водещ детайл от хибридната война на Кремъл против страните в нашия район, в това число България и Румъния, написа frognews.bg.

" Тази тактика се равнява на когнитивна война, посредством която Русия се пробва да реализира своите геополитически упоритости, манипулирайки публичните усещания и употребявайки насаждани страхове. Когнитивната война на Кремъл обгръща доста посоки и има за цел да управлява нашите позиции по политически, стопански, обществени и културни въпроси и да дестабилизира демократичните системи за ръководство ", добави той.

" Стратегията на Кремъл за дезинформация в Черноморския район употребява съветското икономическо въздействие. Дезинформационните действия на Русия са многопластови, като интензивно разчитат на водачи на въздействие. Този метод има за цел да затрудни разграничаването сред държавни и неправителствени участници ", означи също по този начин министърът на защитата.

Проф. Тагарев сигнализира, че от началото на войната против Украйна Кремъл няколко пъти и намерено насочва закани за потребление на своя нуклеарен боеприпас, като уточни съответни изказвания на съветски политици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР