Военният министър Красимир Каракачанов за пореден път заяви, че работи

...
Военният министър Красимир Каракачанов за пореден път заяви, че работи
Коментари Харесай

Каракачанов пак се обяви за ремонт на старите Миг-ове

Военният министър Красимир Каракачанов за следващ път съобщи, че работи по план за ремонт на старите съветски изтребители макар предизвестията на специалисти, в това число и президентът Румен Радев, че това може да се окаже по-нерентабилно от придобиването на нови. " Ремонтът на 15-те МиГ-29 ще бъде осъществен този път без медиатори, с директно договаряне сред министерството и РСК " МиГ ". Направили сме меморандум, няма да има медиатори ", съобщи Каракачанов по Нова тв. Според него е " грехота към хората " да не се употребява техниката, която може до 2029-2030 година да бъде употребена. " Със относително малко пари може да бъдат ремонтирани и МиГ-29, и Су-25 и L-39 ", сподели министърът.
В същото време Каракачанов добави, че в случай че се организира процедура за закупуването на нови изтребители, тя би трябвало да е за нови, а не за втора употреба. " Аз съм за това, в случай че купуваме, да купуваме нова техника. Стари самолети имаме и в доста от случаите те са по-добри от старите, които ни оферират ".
" В Министерството на защитата години наред са се правили изключителни безобразия при пазаруването на техника. Купувана е техника, с цел да могат да се прибират комисионни, а не да се обслужват ползите и качествата на армията ", сподели министърът, само че не пожела да назове имена, тъй като до момента няма наказани или съдени ", разяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР