Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че е предложил полковник Велко

...
Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че е предложил полковник Велко
Коментари Харесай

Каракачанов: Все пак военен за шеф на военното разузнаване

Военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че е предложил полковник Велко Атанасов за шеф на военното разузнаване. Пред Комисията по защита министърът посочи, че избира " човек с военно учебно заведение и военна кариера " отпред на службата, заяви БНР. Атанасов и сега заема поста като изпълняващ длъжността.

Последните законови промени дават опция и граждански да оглавява службата, заради което и президентът му наложи несъгласие, което в последна сметка бе преодоляно в Народното събрание.

" Той може да извършва длъжността и с полковническо звание до момента в който навърши годините за предложение за произвеждане за висше офицерско звание – военачалник. А подозренията бяха още лятото, имаше трудове на места, че измененията в закона се вършат надали не, с цел да се вкара граждански шеф на службата, нещо, което в никакъв случай не е стояло като желание. Просто се наложи, в резултат на рапорта за овакантяване, който пусна тогавашният шеф в работа " Военна информация ", да се работи ", изясни Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР