Военният експерт Юрий Кнутов обяснява пред Свободная преса какъв е

...
Военният експерт Юрий Кнутов обяснява пред Свободная преса какъв е
Коментари Харесай

Руският анализатор Юрий Кнутов: Целта на САЩ е да раздробят Русия на 80 квазидържави

Военният специалист Юрий Кнутов изяснява пред " Свободная преса " какъв е съгласно него " проектът на Запада ", обвързван с войната в Украйна.

" Те се надяват невижданите наказания, наложени от тях, да провокират внезапно утежняване на социално-икономическото състояние на популацията (в Русия). Народът ще излезе на улиците и ще изиска промяна на властта. А щом властта под натиска на улицата се смени, Западът отчасти ще вдигне глобите против отвод от нуклеарните оръжия и връщане на Крим и Донбас назад на Украйна.

После те ще раздробят страната ни съгласно броя на субектите (на федерацията) на осемдесет и нещо квазидържави ", споделя съветският аналитик.

Новите антируски наказания по отношение на Украйна и ответните ограничения на Русия неизбежно ще доведат до международна икономическа рецесия, малко остава и да избухне Трета международна. Съединени американски щати ще усилват заканите за Русия по съветските граници и рискът от международен нуклеарен спор нараства неведнъж, декларира " Труд ".

" За да уравновесим заканите и да стабилизираме световния силов баланс, би трябвало да разположим съветски стратегически системи по границите на Съединени американски щати. Но това би означавало да се повтори Карибската рецесия... Всичко увисна на косъм ", заключава вестникът.

Вчерашната първа среща на външните министри от Русия и Украйна след нашествието на Москва в прилежащата страна не донесе " никакви пробиви ", а съгласно съветския първи посланик Сергей Лавров страните не са и предвиждали съглашения за прекъсване на огъня, написа " Известия ".

По думите на Лавров срещата с украинския му сътрудник Дмитро Кулеба не е целяла да размени " преговорната писта ", на която са стъпили Москва и Киев в Беларус.

Междувременно шефът на МААЕ Рафаел Гроси съобщи за " Известия ", че специалисти на организацията са получили достъп до всички украински АЕЦ; съгласно него закани за сигурността няма и се чака тристранна среща МААЕ-Русия-Украйна, прибавя изданието.

" Не се каним да атакуваме други страни. Не сме нападали и Украйна ", цитират думи на Лавров след договарянията с Кулеба " Комсомолская истина " и " Медуза ".

Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който да разиска през днешния ден " военно-биологичната активност " на Съединени американски щати в Украйна, написа " Комерсант ", като се базира на заместник-посланика на Русия в организацията Дмитрий Полянски.

Москва твърди, че в Украйна има лаборатории на Съединени американски щати, където са били разработвани биологични оръжия - " етнически насочени " съгласно Сергей Лавров. Държавният департамент отхвърля обвиняванията, разяснява всекидневникът.

Украинските въоръжени сили и локални националисти в действителност държат като заложници милиони мирни поданици на Украйна - не разрешават им да напущат Киев, Харков и Мариупол и попречват организирането на филантропични коридори за евакуация на бежанци, написа " Взгляд ".

Ръководството на Украйна би трябвало да осведоми " за човешката позиция обкръжените националистически батальони ", а съветските войски и проруските сепаратисти " имат задоволително дисциплинираност, с цел да съблюдават всички договорености. И формалните, и джентълменските. Стига да се намерят джентълмени от другата страна ", разяснява електронният вестник.

Според съветски фармацевти и специалисти медикаментите от импорт надали ще изчезнат от пазара в Русия поради глобите на Запада след нахлуването й в Украйна. Мнозина от тях обаче сочат проблеми с логистиката и заплащането на доставките - освен от Европа, само че също по този начин от Китай и Индия, където Русия купува множеството първични материали за произвеждане на лекарства, отбелязва организация РОСБАЛТ.

Специалистите обаче са единомислещи, че на фона на събитията неизбежно ще нарастнат и вносните, и съветските медикаменти, просто тъй като рублата падна, а всички покупки в чужбина се вършат против валута. Може да станат по-скъпи даже витално нужните и най-важни препарати, чиито цени се контролират от страната, добавя РОСБАЛТ.

Талибанските командири и други джихадисти от Афганистан деликатно наблюдават събитията в Украйна и директно свързват с тях своите проекти, написа " Независимая газета ". " Ако Путин реализира задачите си в Украйна, това ще значи, че той резервира контрола върху цялото постсъветско пространство. Ако пък съветската интервенция се провали, ще може да се тръгне към преразглеждане на правото на Москва да управлява Централна Азия ", разсъждават локални източници на вестника.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР