Военните в Зимбабве държат като заложник президента на страната Роберт

...
Военните в Зимбабве държат като заложник президента на страната Роберт
Коментари Харесай

Президентът на Зимбабве Роберт Мугабе е държан като заложник

Военните в Зимбабве държат като пленник президента на страната Роберт Мугабе и членове от неговата защита, оповестиха News24 и РИА Новости, цитира news.bg 

Според източник, поискал анонимност, Мугабе се готви да подаде оставка. Той е съумял да се контракти с армията за това, че брачната половинка му може да напусне страната.

Припомняме, откакто при започване на ноември бе уволнен вицепрезидентът Емерсон Мнангва поради непочтеност и стартира чистка на негови високопоставени поддръжници, военните навлязоха с танкове в столицата Хараре тази нощ.

Имаше няколко детонации, след което стана ясно, че е била завладяна държавната телевизия. От Съединени американски щати посъветваха своите жители в Хараре да стоят на безвредни места. Мнангва се счита за евентуален правоприемник на президента и се употребява с поддръжката на военните.

По-рано имаше информация за това, че от военните в Зимбабве към столицата Хараре се придвижва колона с бронетехника. Имаше и непотвърдена информацията, че военните са завладяли телевизионния център и са създали гърмежи в столицата, написа РИА Новости.

По-късно военните обявиха, че действията им не са " боен прелом ", а са ориентирани против " нарушителите ".

В понедельник шефът на генщаба Константин Чивенга призова президента да приключи партийната чистка, при която бе изключен Мнангва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР