Военните ръководители на НАТО се срещнаха в подготовка за срещата

...
Военните ръководители на НАТО се срещнаха в подготовка за срещата
Коментари Харесай

НАТО ще обсъди нови мерки и планове за отбрана

Военните ръководители на НАТО се срещнаха в подготовка за срещата на върха на водачите, която ще се организира в литовската столица Вилнюс през юли.


Ще бъдат разисквани нови районни проекти, които " дават доста по-точни условия за това какво е належащо, с цел да се подкрепи трансформацията на нашите армии ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

С новите договорености, които се чака да бъдат признати от водачите на страните от НАТО през юли, членовете на НАТО ще бъдат наясно какъв брой сили и качества са нужни, какво да се разположи, а също къде и по какъв начин, добави той.

Тези географски съответни проекти ще разказват по какъв начин НАТО ще пази основните и значими точки на алианса от заканите на Русия и тероризма, съобщи адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО.

" За първи път след края на Студената война ще имаме справедливи, основани на заканите цели за качества, които да предложим на страните ", добави той.

Столтенберг се надява, че държавните глави на НАТО ще проявят политическа храброст да одобряват промените, нужни за отбрана на 1 милиард жители на алианса в едно все по-несигурно и рисково бъдеще, което следва, оповестява Анадолската организация.

" Войната с висока активност се завръща в Европа; световната конкуренция се ускорява, властническите режими слагат под въпрос нашите полезности, ползи и сигурност ", а изменението на климата и тероризмът също остават обилни закани, добави той.

За да посрещнат новите провокации, водачите на НАТО би трябвало да се спогодят за нов ангажимент за вложения в защитата, който да планува 2% от Брутният вътрешен продукт като минимална инвестиция, съобщи Столтенберг.

Освен това водачите би трябвало да одобрят новия проект за деяние на НАТО за произвеждане на отбранителни артикули, с цел да се усилят вложенията и индустриалният потенциал в съюзническите страни, сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР