Военните, които извършиха вчера преврат в Габон, обещаха днес да

...
Военните, които извършиха вчера преврат в Габон, обещаха днес да
Коментари Харесай

Хунтата в Габон обеща да изпълни всички международни ангажименти на страната

Военните, които направиха през вчерашния ден прелом в Габон, дадоха обещание през днешния ден да изпълнят всички вътрешни и интернационалните задължения на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представител на хунтата, който направи изказване по държавната телевизия, се обърна особено към задграничните кредитори и сътрудниците в региона на развиването.

Командващият Републиканската армия военачалник Брис Олиги Нгема, който нощес бе провъзгласен за " временен президент " на Габон, ще постави клетва в понеделник, 4 септември, пред Конституционния съд. Той ще сътвори последователно преходни институции, сподели още представителят на хунтата полковник Улрих Манфумби Манфумби.

Габонската съпротива от своя страна изиска от поелите властта военни да признаят успеха на нейният претендент на създадените в събота президентски избори Албер Ондо Оса. Централната изборна комисия разгласи за победител президента Али Бонго.

Вчера сутринта превратаджиите обаче оповестиха, че не признават формалните резултати.

Съветът за мир и сигурност на Африканския съюз в това време се събра на изключително съвещание, с цел да разиска обстановката в Габон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР