Военни вертолети ще летят над България заради военно учение, съобщиха

...
Военни вертолети ще летят над България заради военно учение, съобщиха
Коментари Харесай

Военни вертолети ще летят над България

Военни вертолети ще летят над България поради военно обучение, оповестиха от от Министерството на защитата.

Във връзка с плануваните взаимни тренировки военни вертолети ще извършват полети от Румъния към образователен полигон „ Ново село “ и назад.

" Информираме Ви, че в интервала 22 -23 март 2022 година по националната пътна инфраструктура от Гърция към Учебен полигон „ Ново село “ ще се придвижва автоколона, с която ще бъдат превозени персонален състав и военна техника. Придвижването е по отношение на присъединяване на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати в взаимната българо-американска подготовка „ Joint Training “, която се организира на образователния полигон.

Припомняме, че взаимната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина.

В „ Joint Training “ вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат, се споделя в позицията на военното министерство.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР