Военни с БТР се появиха на КПП Верхний Ларс на

...
Военни с БТР се появиха на КПП Верхний Ларс на
Коментари Харесай

Русия прати военни на границата с Грузия

Военни с БТР се появиха на контролно-пропусквателен пункт " Верхний Ларс " на руско-грузинската граница. Снимки бяха оповестени от голям брой чакащи да преминат границата там. Опашката през днешния ден е към 20 км. Напрежението се повишава поради известията, че Русия всеки миг ще затвори границите си за мъже, подлежащи на готовност, и че Грузия може едностранно да забрани влизането на мъже сред 18 и 55 година Днес прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че към този момент не е вземано решение за затваряне на границите.

Федералната работа за сигурност удостовери, че е изпратила БТР на границата за да се обезпечи реда там. " Няма да има блок пост. Това е запас за непредвидени случаи, в случай че резервистите решат да тръгнат към контролно-пропусквателен пункт без да съблюдават нужните формалности за овакантяване на страната. Никакви спомагателни ограничавания не са налагани ", обясниха от ФСС пред съветската редакция на BBC. Чакащи на опашката обаче настояват, че мъже към този момент всеобщо са връщани от границата, като са им връчвани повиквателни.
Частичната готовност, оповестена на 21 септември от съветския президент Владимири Путин, провокира суматоха измежду мъжете в страната. За четирите дни след телевизионното послание на Путин - от сряда до събота вечерта, 261 000 мъже са напуснали страната, заяви " Новая газета. Европа “, като се базира на източник от администрацията на президента, съобщи " СЕГА ".

„ Настроението в президентската администрация е такова, че силите за сигурност и Министерството на защитата се пробват да убедят Путин да затвори границите, преди да е станало прекомерно късно “, споделя източникът, който не се съмнява, че това е единственият излаз от обстановката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР