Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят

...
Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят
Коментари Харесай

СПАСИТЕЛНА АКЦИЯ: Разузнавачи са изпратени в Мариупол заради блокираните български моряци

Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят блокираните на транспортен съд български моряци. Това съобщи министър председателят Кирил Петков. По думите му обстановката на пристанището остава извънредно рискова, защото бойните дейности не престават. В момента е извънредно рисковано да се предиемат дейности по евакуация, уточни още той.

Има 260 метра сред кораба и оградата на пристанището - те са като алеята на гибелта. В момента са влезнали съветските танкове и обстрелваха украинците, които държат линията. Единият от танковете беше взровен. В понеделник в 9.00 ч. сутринта имаше утихване на багра и нашата група беше подготвена да отиде и да ги вземе. Но трябваше да се реши на място дали е рисково. При връзка с капитана, той сподели - наподобява не се стреля и не мога да съм сигурен дали няма да се стреля отново. Готови сме в първите минути, когато няма бойни дейности да ги изведем, следим ежечасно обстановката. Но би трябвало да е безвредно, разяснява още Петков.

Припомняме, че корабът " Царевна " дебаркира в пристанище Мариупол на 21 февруари. На борда му има 17 български и един украински моряк. Пристанището е затворено от украинските управляващи, а подходният канал е миниран.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР