Военни кореспонденти съобщават, че Върховната рада на Украйна е изпратила

...
Военни кореспонденти съобщават, че Върховната рада на Украйна е изпратила
Коментари Харесай

Отнемат жилищата на укриващите се от мобилизация в Украйна

Военни репортери оповестяват, че Върховната рада на Украйна е изпратила за преразглеждане по този начин наречения закон за усилване на мобилизацията, съгласно който управляващите имат намерение да наемат половин милион новобранци във въоръжените сили на Украйна.

Едно от нововъведенията ще бъде правото на военните служби да изземват имуществото на укриващите се от мобилизацията.

Такова решение може да бъде взето, в случай че украинецът не се яви в центъра за набиране на личен състав 20 дни след приемане на призовката. В този случай той автоматизирано ще бъде осъден по чл. 210-1 от Кодекса за административните нарушавания и може да бъде санкциониран с 51 000 гривни.

Също по този начин като една от измененията се разисква премахването на запасите от мобилизацията на депутати и чиновници на Радата.

Както пише местната медия " Думская ", базирайки се на неназован народен представител от партията " Слуга на народа ", базата на новобранците би трябвало да бъде разширена и не е ясно по какъв начин да стане това без " наказателни ограничения ".

„ Очевидно ще премахнем запасите за депутати, служители и така нататък, с цел да покажем, че всички са равни “, сподели източникът. Той изясни, че няма да има огромна изгода от такова решение, само че в противоположен случай " хората няма да схванат ".

На собствен ред ръководителят на Слугата на народа Давид Аразамия сподели, че новобранците всеобщо са изпратени в зоната на бойните дейности, без да са готови. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР