Военната прокуратура в Сливен разследва смъртта на старши лейтенант, санкциониран

...
Военната прокуратура в Сливен разследва смъртта на старши лейтенант, санкциониран
Коментари Харесай

Разследва се смъртта на военен, наказан за Чешнегирово

Военната прокуратура в Сливен проверява гибелта на старши лейтенант, глобен със забележка по случая от пролетта, когато американски военни нахлуха простъпка в индустриален завод в село Чешнегирово. Това излиза наяве от известие на Министерството на защитата (МО) през днешния ден.

В него се споделя, че през вчерашния ден в спално помещение край полигона " Ново село " е открит в безжизнено положение с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Екип на МБАЛ - Котел е установил гибелта му. Случаят е стихотворец от боен следовател и е под надзора на боен прокурор. МО прецизира, че " след извършена служебна инспекция на РСВП – Пловдив (по случая в Чешнегирово - б.а.), двама чиновници, сред които и старши лейтенант Тодор Манчев, са глобени със забележка от шефа на районната работа ". Министерството твърди още, че самият министър не е наказвал Манчев, защото " решил, че няма осъществени от него нарушавания ".

Успоредно с всичко това МО оповестява, че по отношение на Чешнегирово със заповеди на министъра на защитата на 15 юли са освободени шефът на пловдивската военна полиция полк. Венцислав Радков и началникът на бранш в отдел „ Контрол и защита “ майор Георги Мерджанов. Проверката по случая продължава.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР