Военната помощ за Украйна се увеличава. Какво обаче се случва

...
Военната помощ за Украйна се увеличава. Какво обаче се случва
Коментари Харесай

Възможно ли е мирно споразумение между Киев и Москва?

Военната помощ за Украйна се усилва. Какво обаче се случва на дипломатическия фронт? Украйна е отворена за китайския кротичък проект, само че не и на взаимни отстъпки с Русия, съобщи украинският президент. Предложението на Пекин за преустановяване на войната провокира смесени реакции на интернационалната сцена.
Прочетете още
Украинският президент съобщи, че е подготвен да се срещне с китайския си сътрудник. За Китай идната седмица отпътува президентът на Беларус. А през април на аудиенция в Китай ще бъде френският държавен глава. Възможно ли е да бъде реализирано спокойно съглашение сред Киев и Москва?

" Мир " - в деня, в който се навърши една година от началото на войната в Украйна, това е била най-споменаваната дума в речи, медии и разбори. Оказа се, че думата, която с годините се беше трансформирала в факсимиле, е мъчно постижима цел.

" Всичко, което води към мир, е положително. Но този мир е вероятен единствено в случай че се стартира с преустановяване на експанзията на Русия, изтеглянето на съветските войски и ценене на териториалния суверенитет на Украйна ", съобщи Еманюел Макрон.

Най-големите европейски страни от НАТО предизвикват Украйна да намерения за мирни договаряния с Русия, твърди " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на източници от държавните управления на Франция, Англия и Германия.

Според изданието на тристранната среща по-рано този месец френският президент и немският канцлер са декларирали на украинския президент, че би трябвало да мисли за договаряния с Москва.

От съдружник на Русия Китай влезе в непредвидена роля с кротичък проект от 12 точки.

" Планът, препоръчан от китайското държавно управление, е значим принос ", добави Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Документът приканва да се заобикаля нуклеарна ескалация и да се прекратят офанзивите против цивилни. Но не се загатва нищо за изтеглянето на съветските войски.

" Радвам се, че Китай стартира да приказва за Украйна. Ако има ценене на интернационалното право, териториалната целокупност, в случай че се подсигурява сигурност, тогава можем да работим с Китай. Защо не? Нашата цел е да обединим всички и да изолираме един ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

След близо месец френският президент ще посети Китай, с цел да се опита да убеди Пекин да окаже напън на Русия. Позицията на Брюксел обаче е сдържана.

" Всеки би могъл да се съгласи с нуждата от преустановяване на сраженията, само че под какъв надзор? Как? Освен това не може на идентична позиция да се слагат агресор и атакуван ", добави Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз.

Вашингтон е песимистичен към китайския проект.

" Не видях нищо в проекта, което да демонстрира, че има нещо, което би било от изгода за някой различен с изключение на за Русия. Идеята, че Китай ще договаря за изхода от война, която е изцяло несправедлива за Украйна, просто не е рационална ", сподели още президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Москва приветства китайското предложение. След три дни в китайската столица идва най-близкият съдружник на Путин - президентът на Беларус. Засега от Пекин няма отговор на предлагането на украинския президент за среща с китайския му сътрудник.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР