Военната хунта в Нигер оповести в неделя, че затваря въздушното

...
Военната хунта в Нигер оповести в неделя, че затваря въздушното
Коментари Харесай

Хунтата затвори въздушното пространство на Нигер

Военната хунта в Нигер оповести в неделя, че затваря въздушното пространство над страната до второ разпореждане, заяви Ройтерс.

Като мотив хунтата уточни опасността от военна намеса на страните от Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС), откакто водачите на военния режим в Нигер отхвърлиха ултиматума да върнат на власт сваления президент Мохамед Базум.

По-рано в неделя хиляди последователи на хунтата се събраха на стадион в столицата на Нигер Ниамей, с цел да изразят поддръжката си за решението за отменяне на ултиматума, който изтече през вчерашния ден.

Евентуална военна намеса обаче би била усложнена от обещанието на военните режими в прилежащите Мали и Буркина Фасо да се притекат на помощ на хунтата в Нигер при нужда.

Вчера Италия заяви, че е понижила броя на военните си в Нигер, с цел да освободи място за италиански цивилни, които може да се нуждаят от отбрана при положение на утежняване на обстановката със сигурността.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР