Военен разузнавателен дрон се е разбил в Югозападна Полша късно

...
Военен разузнавателен дрон се е разбил в Югозападна Полша късно
Коментари Харесай

Американски разузнавателен дрон се разби в Полша

Военен разследващ дрон се е разрушил в Югозападна Полша късно във вторник, съобщава " Ройтерс ".

По данни на Министерството на защитата на страната той е бил употребен от американската войска за подготвителен полет.

Частното радио РФМ по-рано заяви, че дронът е открит в гора край село Тшебен, Южна Полша, откакто инцидентен минувач подал сигнал до службите за незабавна помощ, че е забелязал обект да се разрушава в региона.

" Получената информация демонстрира, че по време на подготвителен полет на американски бойци контактът с дрона е бил изгубен и по-късно той е паднал в гориста околност ", показват от военното ведомство.

Уточнява се, че няма потърпевши, нито са нанесени щети вследствие на случая. Дронът е стихотворец от американската страна, която е негов притежател.

Полша, която е член на НАТО, е нащрек за нарушавания на въздушното ѝ пространство на фона на вилнеещата в прилежаща Украйна война, след като на няколко пъти ракети паднаха на нейна територия.

На 15 ноември предходната година двама души починаха в Полша след рухване на ракета във плантация покрай границата с Украйна.

Впоследствие бе открито, че става дума за украинска зенитна ракета, която е изстреляна от украинската противовъздушна защита против съветска ракета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР