Военен кораб на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения български

...
Военен кораб на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения български
Коментари Харесай

Индийският флот призова сомалийските пирати на кораба „Руен да се предадат

Военен транспортен съд на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения български товарен транспортен съд " Руен " и е изискал сомалийските пирати на борда да се предадат, заяви представител на военноморските сили в събота (16 март), предава Reuters.

Пиратите, за които се твърди, че са отвлекли, плаващия под флага на Малта транспортен съд за насипни товари на 14 декември, са разкрили огън по военноморския транспортен съд в интернационалните води в петък, съобщи представителят, без да даде повече детайлности.

Военноморските сили са призовали пиратите да се предадат и да освободят кораба и всички цивилни лица, които може да държат.

Сомалийските пирати, които са завзели плавателния съд през декември, може да са го употребявали при завладяването на товарен транспортен съд, плаващ под флага на Бангладеш, край крайбрежията на Сомалия тази седмица, обявиха в четвъртък военноморските сили на Европейския съюз.

От 2017 година насам до завладяването на " Руен " не е имало сполучливо похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати.

От декември насам индийските военноморски сили са записали минимум 17 случая на похищение, опит за похищение или съмнително доближаване, оповестиха индийски публични лица.

През януари Индия разположи минимум десетина военни кораба на изток от Червено море, с цел да обезпечи сигурност против пиратите, и е разследвала над 250 плавателни съда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР