Водопроводите в три села в Област Варна ще бъдат изцяло

...
Водопроводите в три села в Област Варна ще бъдат изцяло
Коментари Харесай

Подменят канализацията на 3 села край Морската столица

Водопроводите в три села в Област Варна ще бъдат напълно възобновени по планове, финансирани от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, оповестиха за Moreto.net от Областния център по еврофондовете-Варна.

С европейските средства ще бъде направена реорганизация на водопроводната мрежа в селата Приселци и Близнаци, като ще бъде положена и нова асфалтова настилка. Стойността на инвестицията е 2 759 036, 70 лева Договорът за даване на безплатна финансова помощ към този момент е подписан, следва оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор. Очаква се изкопните действия да стартират до началото на тази есен.

По план ще бъде актуализирана и канализацията в село Езерово. За задачата са отпуснати е 1 935 186, 38 лева, с които ще бъде сменена водопроводната мрежа по улиците “Енергетик “, „ Клокотница “, „ Стамболийски “, „ Светлина “, „ Добруджа “, „ Св. Св. Кирил и Методий “, „ Крайбрежна “, ”Преслав ”(юг) и ”Дебелец ”(юг) в село Езерово. Предстои и асфалтиране на част от посочените пътни прави.

Реализацията на двата плана ще докара до по-ефективно ръководство на водните запаси, възстановяване качеството на водата в обитаемоте места, понижаване до най-малко на повредите по водопроводната мрежа, качествена визия, даване на улеснение на жителите и гостите в трите села. След сполучливото осъществяване на плановите действия село Езерово ще има 100% построена канализация. С реконструкцията на уличната мрежа ще се усъвършенства цялостната инфраструктура и ще се обезпечат условия за свободно придвижване на популацията и гостите на двете общини.

Изпълнението на плановете би трябвало да завърши до 15.09.2025 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР