Водолази с лодки издирват изчезналия Янек Миланов от Дупница в

...
Водолази с лодки издирват изчезналия Янек Миланов от Дупница в
Коментари Харесай

Зловещо: Водолази с лодки издирват трупа на Янек в язовир Дяково СНИМКА

Водолази с лодки търсят изчезналия Янек Миланов от Дупница в язовир Дяково, оповестява struma.bg. БЛИЦ напомня, че дупничанинът е в незивестност от 18 денонощия.




Снимка: struma.bg

Междувременно.

Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, само че той не желае да разяснява случая, до момента в който не се съберат задоволително доказателства.

“Образувано е досъдебно произвеждане за похищение 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от проверяващите органи в Окръжна прокуртура – Кюстендил”, съобщи представителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сираков.

Източници, близки до полицията, оповестиха,че джипът на спрягания за съпричастен с изгубването на гастарбайтера Васил Капланов -Каплата е конфискуван още първите дни на следствието и е оставен на отговорно бранене в двора на районно управление (на МВР) – Дупница за осъществяване на криминалистична експертиза.

Миналата седмица е юридически и още един обиск в жилището на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница.

Съпричастността на Васил Капланов към изгубването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които настояват пред проверяващите, че във вечерта на изгубването му /31 юли 2020 г./ Янек е дошъл отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им споделил, че отива на среща с Капланов, и не се върнал. Не е ясно дали в действителност се е качил в джипа на Каплата и в случай че е, дали принудително, или непринудено.

Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. В него са били двама, само че не е потвърдено, че вторият е Янек Миланов, защото лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно.

Криминалсти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Краници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля измежду нощ по улиците, само че по-нататък следите му се губят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР