Водим разговори с Демократична България“ от известно време. Ще финализираме

...
Водим разговори с Демократична България“ от известно време. Ще финализираме
Коментари Харесай

Асен Василев: ПП говорим само с ДБ, ще предложим кабинет на малцинството



„ Водим диалози с „ Демократична България “ от известно време. Ще завършваме диалозите в идващите два дни “. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев. Той разяснява опциите за кабинет на Политическа партия и Демократична България след несполучливия опит на ГЕРБ да сформират държавно управление. „ Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството “, сподели още Василев.

По-рано през днешния ден кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър председател – издигната от ГЕРБ-СДС, не мина в пленарна зала. Така не се стигна и до гласоподаване на предложение от него състав на Министерски съвет.

„ За да е сполучливо едно държавно управление, би трябвало да се одобряват законодателни актове, свързани със законите по Плана за възобновяване и резистентност, със правосъдната промяна, с промени в службите, с бюджета “, счита Василев.

„ Ако Народното събрание желае да се отнесе съществено към втори мандат, би трябвало тези законодателни актове най-сетне да влязат в програмата на Народното събрание в зала, с цел да забележим някаква роля за работа “, посочи той.

„ Ще предложим кабинет на малцинството, в случай че има гаранции, че той може да си свърши работата “, съобщи Василев.

По думите му Политическа партия ще беседва единствено с Демократична България, а всяка парламентарно показана партия ще би трябвало да реши дали да поддържа кабинет на малцинството.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР