Водещото лечебно заведение в Бургаска област МБАЛ Бургасмед“ възобнови плановият

...
Водещото лечебно заведение в Бургаска област МБАЛ Бургасмед“ възобнови плановият
Коментари Харесай

Първият лекар от МБАЛ „Бургасмед“, излекуван от COVID-19 вече е на работа

Водещото лечебно заведение в Бургаска област МБАЛ „ Бургасмед “ възобнови плановият си банкет на пациенти, както и плановата оперативна активност, оповестиха от лечебното заведение..



На територията на целия комплекс се съблюдават прецизно всички санитарно-хигиенни условия и ограничения за обезпечаването на сигурност на медицински личен състав и пациенти,
и всички разпоредби и рекомендации за това на Регионална здравна ревизия, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за битка с ковид.
 
 МБАЛ „ Бургасмед “

Това подсигурява и към този момент излекуваният от COVID-19 доктор и шеф на отделението по хирургия в МБАЛ „ Бургасмед “ доктор Петко Димов,д.м . Той бе измежду първите медици от у нас, диагностициран с ковид. След цялостно изчистване от вируса и прекосяване на 28-дневна карантина, той се завърна на работното си място.
 


„ Радвам се, че съм на поста си, с цел да оказвам помощ на пациентите, които имат потребност от помощта на мен и сътрудниците ми от МБАЛ „ Бургасмед “.
На територията както на отделението по хирургия, по този начин и в цялата болница, се съблюдават всички правила за стерилизация, надзор на пациентопотока, от време на време се изследват лекари и медицински личен състав, както и пациенти.

Всички имаме защитни дрехи и маски, в отделенията не се позволяват пациенти с грипоподобни признаци . Същите се насочават към триаж в Спешно поделение, където след преценка на положението при потребност се изпращат в профилираното поделение за лекуване на пациенти с COVID-19, което е напълно изолирано от останалите структури на болничното заведение, както и от общия пациентопоток.

Хората могат да разчитат на нашите грижи и да бъдат безусловно спокойни когато посещават ДКЦ и МБАЛ „ Бургасмед “, защото с помощта на основаната организация лечебното заведение е едно от най-чистите и безвредни в България “, разяснява доктор Димов,д.м.
 
Болницата продължава да работи в нормалния режим, като се преглеждат всевъзможни пациенти с разнообразни болести. П родължава приемът на незабавни пациенти към всички отделения.

В отделението по „ Спешна помощ “ е самостоятелен кабинет за обзор на пациенти, съмнителни за зараза с ковид. Разполага с реанимационна зала за пациенти в сериозно положение и остра дихателна непълнота. В обособена зала се преглеждат всички останали заболели.

Осъществява се термометриране и на всички пациенти влизащи в медицинския комплекс, а суспектните за ковид с изключение на, че се преглеждат в обособени пространства попълнят и специфичен въпросник, създаден за задачата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР