Водещият преговорите с ГЕРБ от страната на ПП - ДБ

...
Водещият преговорите с ГЕРБ от страната на ПП - ДБ
Коментари Харесай

Акад. Денков обясни на Ризова преговорите с ГЕРБ: Или отиваме на избори, или ще направят правителство с БСП и ДПС

Водещият договарянията с ГЕРБ от страната на Политическа партия - Демократична България акад. Николай Денков изясни, че схваща доводите срещу взаимната работа на първите две политически сили по законопроекти. Той обаче сподели, че алтернативата, в случай че не се водят такива диалози е или незабавно да се отиде на нови избори, или ГЕРБ да създадат държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Денков акцентира, че последната опция не е изчезнала, тъй като в действителност договарянията въобще не са за нов кабинет.

Бившият образован министър описа в “Лице в лице ” по bTV, че от ГЕРБ няколко пъти са пробвали да вкарат тематиката за държавно управление в договарянията, само че той е отказал изрично да я разисква.



“Това са договаряния сред политически съперници ”, безапелационен беше акад. Денков.

“Целта на това занятие е да извадим Народното събрание от мъртвата хватка, която видяхме в предния парламент ”, сподели още той.

Денков изясни също, че бюджетът не е в обсега на договарянията, тъй като се чака да бъде импортиран от служебното държавно управление. Той акцентира, че ГЕРБ са приели предлагането законите за правосъдната промени да минат при започване на работата на Народното събрание и не са поставяли предварителни условия за смяната им.



Акад. Николай Денков акцентира, че никога не би нарекъл договарянията с ГЕРБ като лесни. Те обаче са нужни, с цел да се одобряват закони, които към този момент са закъснели. Коалицията ПП-ДБ обаче остава безапелационна, че няма да поддържа нито държавно управление с мандата на ГЕРБ, нито с присъединяване им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР