Водещият ни атлет в скока на височина Тихомир Иванов записа

...
Водещият ни атлет в скока на височина Тихомир Иванов записа
Коментари Харесай

Тихомир Иванов със световна титла и покрит норматив за Доха

Водещият ни спортист в скока на височина Тихомир Иванов записа един от най-големте триумфи в кариерата си. Ден преди да навърши 25 години през днешния ден, Иванов завоюва международната купа за студенти на Универсиадата в Неапол (Ит) с персонален резултат за годината от 2,30 м. Плевенчанинът преодоля 2,15 м и 2,21 м от първи опит. След това пропусна 2,24 м. Истинска драма за него имаше на височина 2,27 м, която взе от трети опит, с което си обезпечи орден.
 Талантът на Еврофутбол Тихомир Иванов завоюва сребро в Марсилия
Освободен душевен и останал самичък в бранша, към този момент като първенец, възпитаникът на треньора Георги Гетов преодоля 230 см, а по-късно се опитва, само че за жалост без триумф на 2,33 м. Алперен Ачет (Турция) и Андриус Глебаускас (Литва) останаха надлежно на сребърната и бронзовата позиция с 2.24 м.

С резултат 2.30 м Тихомир Иванов остана единствено на сантиметър от персоналния си връх 2.31 м, само че въпреки всичко това му стигна, с цел да покрие норматива за международното състезание навън в Доха 2019.

Така спортистите ни за най-големия състезателен конгрес за годината, който ще се организира в столицата на Катар станаха пет. Стандарт за Доха имат към този момент Ивет Лалова-Колио (200 м), Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Радослава Мавродиева (гюле) и Тихомир Иванов (скок височина). С достижението си от Неапол Иванов към този момент дели седмо място в международната класация за сезона дружно с още шест спортисти.

Най-големите триумфи до момента на Иванов до момента бяха финали на международни и европейски шампионати, както и десето място на олимпийските игри в Рио 2016.

" Щастлив съм. Радвам се, че с тъкмо подобен резултат завоювах купата. Бях доста покрай превъзмогване на височината от 233 сантиметра, което е норматив за Токио. Има занапред надпревари. Първият ми опит беше доста прекрасен, безусловно си беше скочена височината, само че си беше фаул в последна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 230 сантиметра. Радвам се, това да е тласък, това е първият ми орден ", разяснява Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР