Водещият на предаванието Вяра и общество Горан Благоев обяви във

...
Коментари Харесай

Горан Благоев напусна БНТ с кърваво писмо към Кошлуков |

Водещият на предаванието " Вяра и общество " Горан Благоев разгласи във фейсбук, че се е разделил с Българска национална телевизия и насочи серия тежки обвинявания към шефа на малкия екран Емил Кошлуков.

Той съпостави обстановката в публичната телевизия с тази след 9 септември 1944 година Според Благоев на ул. " Сан Стефано " 29 властвали примирение, слабохарактерност и незначителност.

Имах чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това до момента не е било в Българска национална телевизия, декларира тв водещият с над 28-годишен стаж в медията.

Наскоро Благоев разгласи, че се включва в политическия план на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, наименуван " Републиканци за България ".

Ето и текста на цялото му писмо:

От през вчерашния ден към този момент не съм чиновник на Българска национална телевизия. След 28 години и половина споделих " Довиждане " на институцията, която ме построи като експерт. Направих този избор с цялостната увереност, че там където стартира да господства примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да схвана по какъв начин са се чувствали неуместните персони след девети септември 1944 година Благодаря за това признание на Кошлуков и лакеите му. Няма по какъв начин обаче да им благодаря за едно натрапчиво възприятие, което до момента не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано - възприятието, че се намирам в някаква мутренска среда. Това до момента не е било в Българска национална телевизия.

Както се знае на този свят безконечен е единствено Бог. Ние сме преходни - нашето престояване в Българска национална телевизия също.
Тръгвам си с признателност към всички с които професионалния път ме срещна през тези минали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от взаимната ни работа, за съпричастността, за поддръжката, даже за тестванията които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на скъп опит.

Тръгвам си с любов към всички сътрудници които остават и нямат различен избор с изключение на да търпят кошлуковизацията на Българска национална телевизия, към сътрудниците които би трябвало да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, тъй като нямат опция да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болежка към тези сътрудници, които през тези минали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и ласкателство към мощните на деня! То неизбежно спомага за затъването на Българска национална телевизия в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите напълно сътрудници, тъй като отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който по този начин и не разбра какво е Българска национална телевизия и каква би трябвало да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло.

От Българска национална телевизия можеш да си тръгнеш освен поради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От Българска национална телевизия може да си тръгнеш и поради свободата и истината. Защото освен поради хляба живее човек.

А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при идната ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР