Водещият на ESPN Сейдж Стийл напуска мрежата след уреждане на дело

...
Известният водещ на ESPN SportsCenter“ Сейдж Стийл, който предизвика полемика
Коментари Харесай

Известният водещ на ESPN „SportsCenter“ Сейдж Стийл, който предизвика полемика относно коментарите си относно мандатите за ваксини, жените спортни репортери и расовата идентичност на бившия президент Барак Обама, напусна мрежата след уреждане на съдебен процес.

Стийл, която се присъедини към ESPN през 2007 г., беше отстранена от ефира на мрежата през 2021 г., след като коментарите й по политически и социални въпроси предизвикаха критики. Тя се извини за коментарите, но миналата година заведе дело срещу мрежата, твърдейки, че е отмъстила срещу нея заради нейните забележки и че правото й на свобода на словото е било нарушено.

„След като уредих успешно моя случай с ESPN/Disney, реших да напусна, за да мога да упражнявам по-свободно правата си за първа поправка“, каза Стийл в публикация в социалните медии във вторник сутринта. „Благодарен съм за толкова много прекрасни преживявания през последните 16 години и се вълнувам за следващата си глава!“

Говорител на ESPN потвърди напускането й в изявление за CNN.

„ESPN и Сейдж Стийл взаимно се съгласиха да се разделят. Благодарим й за многобройните й приноси през годините“, каза мрежата във вторник.

Лице, запознато с въпроса, каза, че мрежата е била в посредничество със Стийл преди нейното заминаване.

Условията за нейното напускане не бяха известни. Адвокатът на Стийл не отговори веднага на искане на CNN за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР