Водещият и създател на онлайн радиото Тангра мега рок, както

...
Водещият и създател на онлайн радиото Тангра мега рок, както
Коментари Харесай

Васил Върбанов: Ръгби е познат спорт в България още от 30-те години на миналия век | „В темпото на Кари“, 17.06.2023

Водещият и основател на онлайн радиото " Тангра мега рок ", както и на " Моят плейлист " от Българската национална телевизия, ръгби запалянко и уредник на концерти - Васил Върбанов е посетител в „ Темпото на Кари “,  за да опише за документалния филм, на който е режисьор - “В името на Бог Ръгби ”.

Ръгби се играе от близо 60 години в България, само че за целия този интервал то е влизало в спортните излъчвания и излъчвания по-скоро в рубриките „ Любопитно “, а в действителност става въпрос за един доста сложен спорт, в който момчета и девойки се състезават. Ръгбито за дами пък е един от най-бързо разрастващите се спортове, уточни Върбанов. Спортът се развива в България от 1956 година, а през годините до него са се докоснали хиляди българи. Първите срещи по ръгби у нас обаче се случват преди близо столетие – през 30-те години на предишния век, описа още Васил Върбанов.

Неправилно е този спорт да бъде определян като недодялан, той е контактен, само че в доста огромна степен това е спорт на мозъка. За него обаче можем умерено да кажем, че е увлекателен и от двете страни – и за играчите, и за публиката.

Васил Върбанов описа, че документалният филм “В името на Бог Ръгби ” ще излезе през тази година неслучайно – през 2023 година се навършват 200 години откогато ръгби съществува.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР