Водещият Джими Кимъл с учудващо беззъба атака срещу ТръмпФентъзи мелодрамата

...
Водещият Джими Кимъл с учудващо беззъба атака срещу ТръмпФентъзи мелодрамата
Коментари Харесай

Политическата коректност повърна „Оскар“-ите

Водещият Джими Кимъл с учудващо беззъба офанзива против Тръмп

 20_1  20_4  20_2  20_5  20_3  20_6
Фентъзи мелодрамата за любовта сред една жена и едно морско страшилище “Формата на водата ” победи на тежко политизираната гала по 90-ото разпределяне на премиите “Оскар ”, като прибра статуетките за филм и постановка. Филмът бе съвършен за тазгодишното, наситено с идеология и двуличие, връчване на най-престижните и известни награди в киното. Това е филм, в който положителните жертви са една жена с физически недостатък, нейната тъмнокожа другарка и техния гей приятел, а злото е олицетворено от бял, хетеросексуален мъж и западния империализъм като цяло. На всичкото от горната страна и филмът е режисиран от мексикански преселник – Гийермо дел Торо. От сцената той дръпна про-мигрантска тирада, която беше изтълкувана като не толкоз прикрита офанзива против администрацията на Доналд Тръмп и напъните на президента да понижи всеобщата незаконна миграция през южната граница с Мексико.

Цялото шоу беше доминирано от анти-Тръмп изразителност и опити за смешки от страна на водещия Джими Кимъл. Те обаче не бяха задоволително остри и оставиха чувство за изобретателна импотентност. Илюстрация на цялото показване на водещия беше репликата, че статуетката “Оскар ” е съвършен образец за мъж тъй като няма пенис. Цялата вечер беше пронизана от политически манифести на феминистка тема, въодушевени от разкритията за половите трансгресии на мегапродуцента Харви Уайнстийн и други основни фигури от промишлеността.

Дни преди церемонията се появиха информации, че уредниците желаят повече шоу и по-малко политика, само че това просто не се случи. Цялата вечер беше цялостна с либерално-левичарски лекции за миграцията и срещу оръжията. Много коментиращи означиха, че това са най-политизираните и скучни “Оскар ”-и в историята.

В актьорските категории заслужени награди получиха Гарид Олдман за “Най-мрачният час ” и Франсис Макдорманд за “Три билборда отвън града ”. Хорърът “Бягай ” на Джордан Пийл, който споделя за богати бели фамилии, които отвличат и зомбират здрави чернокожи мъже, завоюва “Оскар ” за най-хубав автентичен сюжет.

Гей романтиката “Назови ме с твоето име ” пък бе удостоена със статуетката за приспособен сюжет.

Най-добра анимация е филмчето с мексиканска тема “Коко ”.

Церемонията ще се запомни с това по какъв начин политическата уместност дефинитивно глътна и повърна премиите “Оскар ”.

Големите спечелили


Най-добър филм – “Формата на водата ”

Най-добър режисьор – Гийермо дел Торо за “Формата на водата ”

Най-добър артист – Гари Олдман за “Най-мрачният час ”

Най-добра актриса – Франсис Макдорманд за “Три билборда отвън града ”

Най-добър автентичен сюжет – Джордан Пийл за “Бягай ”

Най-добър приспособен сюжет – Джеймс Айвъри за “Назови ме с твоето име ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР