*** Водещите вечерни новини на 9 декември *** След известно

...
*** Водещите вечерни новини на 9 декември *** След известно
Коментари Харесай

Водещите новини! Възраждане на телефонните измами; министърът на правосъдието иска дисциплинарно производство срещу Гешев

*** Водещите вечерни вести на 9 декември ***

След известно време на мъртвило откъм тази „ зараза “ – телефонните измами наподобява отново се завръщат.

На домашния телефон на дамата преди два дни се обадил мъж, който се показал за "доктор Николов ". Той разпитал за нейни близки, след което ѝ споделил, че щерка ѝ е потърпевша при злополука и незабавно се нуждае от интервенция, като са нужни 15 000 лв..

След нескончаем диалог с мнимия доктор русенката обяснила, че има налични единствено 4500 лв.. Тогава нарушителят я предиздвикал да не затваря телефона. Попитал я за точния ѝ адрес, а по-късно споделил, че ще изпрати човек, с цел да прибере парите за интервенцията.

***

Възрастната жена била заблудена, като имотната щета, която "баячките " й предизвикали, е в размер на 3900 лв.. Парите сякаш били омагьосани, съобщи Българска телеграфна агенция. Измамничките ги завили в парцал и ги "обаяли ". След това си тръгнали, а след това дамата схванала, че е излъгана.

***

82-годишен мъж от Горна Оряховица е станал жертва на телефонна машинация като е дал 20 000 лв. по схемата „ Пари за интервенция на непосредствен “. Това е първата телефонна машинация във Великотърновска област през последните две години.

Снощи към 18 часа на домашния телефон на 82-годишния мъж от Горна Оряховица се обадил чужд, който се показал за доктор и обяснил, че близка на възрастния мъж, която живее в чужбина, има незабавна потребност от пари за лекуване и изискал сумата от 20 000 лв..

След към час и поддържана непрекъсната телефонна връзка телефонният лъжец е пристигнал на авансово уговорено място да вземе парите.

Малко по-късно пострадалият схванал, че е излъган и потърсил подпомагане в полицията.

***

Министърът на правораздаването Иван Демерджиев предложи да се образува дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев поради двукратния отвод на държавното обвиняване да даде информация за инцидентното систематизиране на делата, оповестиха от правосъдното министерство.

Още на 20 август ведомството е поискало от ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд, апелативните съдилища, Върховната административна прокуратура и апелативните прокуратури да дават информация за вътрешноведомствените актове и правила във връзка с избирането на инцидентен принцип на правосъдни сформира и проверяващи екипи.

***

„ Ние сме длъжни да реагираме на всички сигнали, а съгласно Движение за права и свободи не би трябвало да реагираме. Те в този момент внушават, че им се пречи. Да, ще им пречим да купуват гласове. Тази порочна процедура ще спре “.

„ Г-н Борисов не знаел коя е Мата Хари? Ще помогнем на господин Борисов да си спомни доста неща. Онзи ден задържахме индивида от Автомагистрала "Хемус ". Има задоволително доказателства, че строителството по време на Борисов, Нанков и Аврамова се е правило по този начин - държавно управление отпуска 80-90 млн. лв., те влизат в една банка и се взимат от един малоимотен човек с куха компания “.

***

Специализираният съд е прекратил и е върнал на прокуратурата за основни процесуални нарушавания делото за проведена незаконна група и нелегално ръководство на рискови боклуци против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков и трима други. Това споделиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на профилирания съд.

***

„ Време е българските лекари от интензивните Ковид отделения в страната да поканят всички водещи Ковид конспиратори, скептици и врагове на Ковид имунизациите да вземат камери и да посетят интензивните отделения и моргите, да документират и след това да приказват обществено по тематиката.

Да се видят "празните " отделения и "липсващите " заболели, нали по този начин? “

***

***

Появи се цялостният текст на проектоспоразумението за бъдещето държавно управление, което "Продължаваме смяната " (ПП), Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " (ИТН) и "Демократична България " (ДБ) би трябвало да подпишат.

***

Политическа партия застават зад две съществени промени на правилника на Народно събрание, а точно основаване на нова непрекъсната комисия, която да е за противопоставяне на корупцията. Тя ще бъде натоварена с чуването на тези органи, които се избират от Народно събрание. Другата тенденция ще касае активността на Народно събрание, а точно по този начин да се провежда процеса в Народно събрание, че да се лимитират политическите начини за губенето на времето на народните представители и разговорът да е ориентиран в посоката на рационалния разговор.

***

Съдът показа доводите на прокуратурата, че от доказателствата по делото обосновано може да се допусна, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Съдът одобри като съответна мярка за неотклонение домашния арест. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Софийски апелативен съд.

***

Речта на омразата и закононарушенията от ненавист се усилиха внезапно в цяла Европа и се трансфораха в изключително съществено и обезпокоително събитие — както офлайн, по този начин и онлайн. За справяне с това общоевропейско предизвикателство са нужни общи дейности на Европейски Съюз. Понастоящем обаче няма правно съображение за инкриминиране на речта на омразата и закононарушенията от ненавист на нивото на Европейски Съюз. Съществуващият лист на закононарушенията в Европейски Съюз в Договора за действието на Европейския съюз (ДФЕС) би трябвало да бъде уголемен, с цел да се подсигуряват минимални общи правила за методите за установяване на закононарушенията и глобите, използвани във всички страни от Европейски Съюз.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР