*** Водещите вечерни новини на 14 януари *** Вчера правителството

...
*** Водещите вечерни новини на 14 януари *** Вчера правителството
Коментари Харесай

Водещите новини! Публикуваха пълния план на кабинета „Петков“ за справяне с COVID-19; учени изработиха капки срещу коронавируса

*** Водещите вечерни вести на 14 януари ***

Вчера държавното управление утвърди нов Национален проект за справяне с COVID-19.

Той планува учебните заведения да се затварят единствено в краен случай, а детските градини въобще да не се затварят.

Пълният текст на документа ТУК:

***

Учени от Университета в Хелзинки са създали ново лекарство за предотвратяване от COVID-19, оповестиха международните организации.

Става въпрос за капки за нос, които по думите на основателите им могат да ни защитят "в продължение на часове ".

***

Бил е осъждан.

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура - Пловдив 41- годишният С.Г.е наказан на 3 месеца затвор и 10 000 лв. санкция за нарушение на карантина, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е приет за отговорен за това, че на 10.09.2021 година в с. Христо Даново, обл. Пловдив, е нарушил наставление за слагане под карантина на РЗИ-Видин, и е напуснал посоченото място за престояване.

***

Софийският градски съд дефинира най-тежката мярка "задържане под стража " за 23-годишния Денис Ал Газзи.

Той е упрекнат за убийството на 32-годишния Илиян Илиев в софийския кв. "Люлин ". Мъжът беше намушкан с нож след заря във връзка раждането на дете. Убийството му провокира вълна от отвращение и съпричастност.

Денис Ал Гази се яви през днешния ден в съда при строги ограничения за сигурност, окован в белезници.

***

***

„ Елементарен образец: в случай че ти видиш твой другар да си е обул обувките наопаки – лявата на десния крайник и дясната – на левия, ще му кажеш: пич, обувките ти са наопаки.

Ако лакеите на един деспот го видят с обувки наопаки, никой няма да посмее да каже и дума по въпроса, тъй като това ще му покаже, че е в неточност, което пък ще го накара да намрази оня, който му е посочил минуса. Което ще има тежки последствия. Диктаторът е постоянно прав. Дори когато е крив “.

***

„ Отделно, в обществото е ерозирало доверието в прокуратурата и Иван Гешев способства за това да няма доверие в нея. За мен най-смущаващото бе, че прокуратурата се трансформира в един яз, който възпираше сигналите за корупция по високите етажи на властта. Тя, да вземем за пример, не извърши никакви следствия по отношение на шкафчето на някогашния министър председател Борисов и не проверява дейно банкрута на КТБ и източването на банката “, разяснява Матеев.

***

Единодушно с 20 гласа "за " членовете на Висшия правосъден съвет избраха за ръководител на Върховния касационен съд арбитър Галина Захарова, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя ще бъде първата жена ръководител на висшия съд. Тя бе и единственият претендент за поста, откакто нито членовете на Висш съдебен съвет, нито правосъдният министър издигнаха кандидатури.

Висш съдебен съвет ще изпрати предлагането за назначение на Захарова до президента.

***

Премиерът Кирил Петков беседва с представители на партия "Възраждане ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

„ Срещата при премиера Кирил Петков мина градивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме мигновено отпадане на зелените документи, което друг стадий беше отказано ", съобщи Цончо Ганев пред публицисти.

***

„ ДО: Господин Кирил Петков, министър председател на Република България.

Господин министър председател, пиша Ви с молба да прегледате едно мое предложение.

Първо да Ви кажа какво прочетох и по този начин мощно се развълнувàх за бъдещето на рòдината и нàуката. Прочетох ей те това:

***

Двамата основни сътрудници на Алексей Навални бяха включени в листата на съветските управляващи с "терористи и екстрeмисти " през днешния ден - няколко дни преди първата годишнина от ареста на опозиционера и последвалите безмилостни репресии против придвижването му, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Иван Жданов и Леонид Волков, които са в заточение в чужбина, към този момент са "терористи и екстремисти ", излиза наяве от лист на съветската работа за финансово разузнаване "Росфинмониторинг ", забелязан през днешния ден от Агенция Франс Прес.

***

За боеве в Северен Афганистан сред разнообразни фракции на талибаните заяви Интерфакс.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР