*** Водещите вечерни новини на 10 февруари *** Парламентът прие

...
*** Водещите вечерни новини на 10 февруари *** Парламентът прие
Коментари Харесай

Водещите новини! В Киев арестуваха агент на Беларус, подготвял атентат; военни кораби акостираха в Севастопол

*** Водещите вечерни вести на 10 февруари ***

Парламентът одобри на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 година със 127 гласа "за ", 99 "против " и без въздържали се.

Срещу проектобюджета гласоподаваха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и "Възраждане ".

***

Службата за сигурност на Украйна задържа сътрудник на беларуското разузнаване, подготвял атентат в Киев, оповестиха от силовата конструкция.

По време на разпита задържаният е признал, че е подавал подправени сигнали за бомби в разнообразни институции в Киев, отправял закани към публицисти и задгранични жители, събирал информация за украинските въоръжени сили, ситуирани около окупираните от проруските сепаратисти региони в Източна Украйна и провел акции край посолства на страни-членки на Европейския съюз и НАТО в символ на митинг против, по думите му, опитите за експанзия на НАТО против Русия и Беларус.

***

„ Шест огромни военни кораба от състава на съветските Северен и Балтийски флотове акостираха в пристанището на град Севастопол, част от окупирания от Москва през 2014 година украински черноморски полуостров Крим, съобщи Би Би Си.

"Министерството на защитата на Руската федерация анонсира по-рано, че военноморските сили на страната през януари и февруари ще проведат учения в териториалните води на Русия и Световния океан. В маневрите вземат участие 140 бойни кораба и над 1000 единици друга военна техника ", добави Би Би Си.

***

Руският външен министър Сергей Лавров дефинира диалога с английската си колежка Елизабет Тръс като "разговор с глухоням ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че има чувството, че английските му сътрудници или не са осведомени, или изцяло пренебрегват подробните уточнения на Русия по украинския въпрос.

***

Кризата сред Русия, Украйна и НАТО основава опасност за сигурността освен на България и района, само че и на цяла Европа. Това съобщи пред медиите президентът Румен Радев.

„ Това е рецесия с световни измерения. Диалогът се води на най-високо равнище. Между Съединени американски щати и Русия, НАТО и Русия, Европейски Съюз и Русия. България е част от напъните за понижаване на напрежението. Трябва да работим по този начин, че да се избегне военно решение на тази рецесия. Може да се търси решение по дипломатически път. Тук са впрегнати всички старания “, добави той.

***

Изключително значима вест!

Център за битка с дезинформацията в Централна Европа, финансиран от Европейския съюз, стартира работа в Прага през днешния ден, под управлението на откриватели и публицисти, проверяващи обстоятелствата, съобщи Франс прес.

Проектът, съгласуван от Карловия университет в Прага, цели също да просвещава медиите в района и да създава средства с изкуствен интелект, откриващи подправени вести.

***

Това, което провокира реакция в правосъдната зала, бе известието на прокурора, че убитият е бил с пречупени кутрета на ръцете си, а ноктите от тях били изтръгнати. Адвокатът на Дончо Петров (адвокат Илия Павлов) упорства да не се постанова никаква или да се наложи най-леката мярка на неговия клиент, защото съгласно него доказателствата не били задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение за негово присъединяване в закононарушението.

***

Мирослав Райков работи от две години за братя Петрови. Пред Българска национална телевизия той показа, че откритият му сътрудник Атанас е пренущавал при него в животновъдно стопанство в покрайнините на село Антон.

***

Все още не ми е докладван описът с 19-те имена, които даде министър председателят Петков на прокуратурата. Но за нас значително тези имена са известни. Това, което би ме изненадало, е в случай че прокуратурата към тези имена добави и някои други, като да вземем за пример от някогашните ръководещи. Това съобщи на брифинг пред публицисти вътрешният министър Бойко Рашков.

Относно събитията в село Антон Рашков изрази мнение, че престъпните лица в региона са били покровителствани, съдейки по "арогантното им държание ".

***

Коронавирус пандемията завари здравната система извънредно неподготвена. Високата смъртност приказва, че здравната система неистово се нуждае от смяна. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на здравната комисия в Народното събрание проф. Георги Михайлов.

***

Удар на главата е станал причина за гибелта на 65-годишния артист Боб Сагет. Това разкриха околните му в изказване до медиите.

Изглежда 65-годишният артист не е отдал огромно значение на удара и не е потърсил здравна помощ. Той обаче е имал мозъчно разтърсване и откакто е задремал, е умрял. В кръвта му не е имало следи от приложимост на опиати и алкохол.

***

Германският външен министър Аналена Бербок постави през днешния ден венец пред мемориала на Холокоста в Ерусалим преди диалозите си с израелски водачи при първата си публична аудиенция в района, съобщи ДПА.

Министърът от новото немско левоцентристко държавно управление има планувани за по-късно срещи с десния израелски министър председател Нафтали Бенет и с сътрудника си Яир Лапид.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР