Водещите световни медии отразяват новините от срещата между лидерите на

...
Водещите световни медии отразяват новините от срещата между лидерите на
Коментари Харесай

Международните медии за срещата на ЕС в София

Водещите международни медии отразяват новините от срещата сред водачите на страните от Европейския съюз през вчерашния ден в София най-вече с геополитически фокус. 

" Макрон изключва комерсиална война със Съединените щати , поради излизането им от иранската нуклеарна договорка, до момента в който вълна от компании изтеглят бизнеса си от Техеран, опасявайки се от световния обсег на американските наказания ", показва организация Ройтерс. Корпорациите са изправени пред избора да търгуват с най-голямата стопанска система в света - Съединени американски щати, или с Иран, рискувайки наказания и солидни санкции, както и да изгубят достъп до преобладаващата американска финансова система, написа още Ройтерс. 

" С другари като тези... ": Европейският Туск разрушава Тръмп ", оповестява организация Блумбърг. Тя цитира Туск да споделя, че европейските народи би трябвало да се оправят с " капризната убеденост " на ръководството на президента Тръмп по същия метод, както и с други международни феномени като възхода на Китай и съветската експанзия. По думите му дейностите на Тръмп в действителност са сплотили европейските народи. " Европа би трябвало да е признателна на президента Тръмп, тъй като с помощта на него се отървахме от всичките си илюзии ", споделя Туск в София, представен от Блумбърг. 

Европейските водачи се събират в София да дискутират  Балканите и Тръмп , предава euronews. " Гледайки към последните решения на президента Доналд Тръмп човек може да си намерения " С такива другари кой ли се нуждае от врагове... ", сподели ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, показва euronews. 

Европейски Съюз дава обещание да резервира иранската договорка и да отбрани бизнеса, предава France 24. Европа ще предприеме дейности да блокира резултатите от новите американски наказания върху европейските компании, които вършат бизнес с Техеран, извежда като водещ акцент френската медия. 

Лидерите на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани се събират за първи път от 15 години в София, заяви турската Anadolu Agency. 

" Защо е толкоз огромен проблем за Путин , в случай че Западните Балкани влязат в Европейския съюз ", извежда в заглавие на коментар британският " Индипендънт ". Последното нещо, което Кремъл желае, е повече европейска интеграция, разяснява създателят Денис Макшейн. Руският президент предпочита двустранни връзки с обособените народи в Европа и ненавижда идеята 28 страни да се съгласяват по една обща външна политика и политика на сигурността. Ето за какво Кремъл оказва помощ на анти-ЕС партиите като Националния фронт във Франция и опита да вкарва настроения в обществените мрежи по време на акциите преди Брекзит. Двустранността, а не многостранността, е съществена цел на съветската политика, твърди материалът. 

Китайската организация Синхуа разгласява в изданието си на английски език две фотоси от срещата през вчерашния ден в София с информацията, че тя се състояла. Снимките демонстрират сръбският президент Александър Вучич, министър председателят Бойко Борисов, европейските ръководители Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, както и френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Ангела Меркел и английският министър председател Тереза Мей. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР