Водещи австрийски експерти идват на помощ в Карловско, за да

...
Водещи австрийски експерти идват на помощ в Карловско, за да
Коментари Харесай

Австрийски експерти идват в Карловско, за да помогнат за възстановяването на пострадалите от наводнението села

Водещи австрийски специалисти идват на помощ в Карловско, с цел да оказват помощ за възобновяване на потърпевшите от наводнението предходната година села.На 14, 15 и 16 февруари те ще огледат сериозните места на селските реки в Каравелово, Богдан и Слатина. Заедно с български експерти те ще предложат разновидности за прекъсването на свлачищните процеси край реките. Това споделиха регионалният шеф Ангел Стоев и кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, откакто двамата инспектираха по какъв начин върви възобновяване на инфраструктурата след наводнението през септември м. година

В разискването и намиране на решение на казуса ще вземат участие още специалисти от Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Министерството на земеделието и Министерство на вътрешните работи, съобщи регионалният шеф. Речните корита би трябвало да бъдат приведени във тип, който да не разрешава наводнения и бедствия при проливни дъждове, съобщи Стоев.

Общо броят на публичните поръчки за наводнените села е над 40, съобщи Кабаиванов. До този миг страната е предоставила на община Карлово за възстановителни действия над 12 милиона лв.. Според плановете за община Карловоще са необходимиоколо 60 милиона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР