Водещата транспортно-логистична компания обяви 7 нови стипендии за студенти от

...
Водещата транспортно-логистична компания обяви 7 нови стипендии за студенти от
Коментари Харесай

За втора поредна година DISCORDIA подкрепи младите таланти на България чрез стипендиантска програма

Водещата транспортно-логистична компания разгласи 7 нови стипендии за студенти от УНСС, наблягайки уговорката си към развиването на младежите у нас

DISCORDIA, водачът в транспортно-логистичния бранш, награди студенти от УНСС с годишни стипендии в размер oт 2000 лева Тази година компанията отличи 7 студенти от общо 35 претенденти. Това е втора поредна година, в която DISCORDIA подкрепя българското обучение и затвърждава уговорката си да поддържа младежите у нас по пътя им към кариерно развиване.

В тазгодишното издание на стипендиантската стратегия по 2 от стипендиите бяха връчени на студенти в катедрите „ Икономика на превоза и енергетиката‘‘ и „ Логистика и вериги на доставките‘‘. Другите 3 стипендии бяха извоювани от представители на останалите катедри в УНСС.

Процесът по оцененяване на кандидатурите включва есе по заложена тематика, както и самостоятелно събеседване с представители от отдел „ Човешки запаси “ на компанията. Във образуването на крайното класиране е взет поради и триумфът на студентите от последните два семестъра, като за присъединяване в стипендиантската стратегия той следва да не бъде по-нисък от 4.00.

Студентите от УНСС, които получиха финансова поддръжка от DISCORDIA за академичната 2023/2024 година, са:
• Калоян Тодоров и Теодор Гайтански от катедра „ Икономика на превоза и енергетиката “;
• Емил Моллов и Тереза Мичева от катедра „ Логистика и вериги на доставките “;
• Добри Добрев и Ивелина Петкова от катедра „ МИО И БИЗНЕС “;
• Персиана Герасимова от катедра „ Счетоводство и разбор “;

Стипендиантите на DISCORDIA ще имат право да се включат в годишните стажантски стратегии на DISCORDIA, в проведените от компанията „ Дни на отворени порти “, в лекции и други кариерни начинания, които компанията провежда регулярно.

„ От тази година още повече засилихме партньорството си с УНСС. Много се веселя, че имаше представители на цели 10 катедри в този стипендиантски конкурс, който не е самоцел. Ние, като български шеф, бихме желали да предоставим опция на студентите в страната да се ориентират в предлаганите благоприятни условия и да създадат стимулиран избор за започване на своята кариера още по време на образованието си. DISCORDIA дава благоприятни условия младежите в България да продължат развиването си в страната “, съобщи Жан Вайтилингам, шеф „ Човешки запаси “ в DISCORDIA по време на формалната гала по награждаване.

От страна на УНСС, на събитието участваха:
• доц. доктор Светла Бонева, декан на факултет „ Международна стопанска система и политика “;
• доц. доктор Александър Трайков Христов, зам.-декан по качеството и международното; съдействие на факултет „ Международна стопанска система и политика “;
• д-р Петя Филева, основен помощник в катедра „ Логистика и вериги на доставките “;
• проф. доктор Снежанка Башева, началник на катедра „ Счетоводство и разбор “;
• проф. доктор Виолета Мутафчиева от катедра „ Икономика на превоза и енергетиката “.

172-ма от актуалните чиновници в компанията все още са приключили УНСС. Това съставлява към 40% от целия административен личен състав в DISCORDIA.

*Източник: DISCORDIA
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР