Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да

...
Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие: Скрит от властта наркотрафик ли причини трагедията в България?

Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ изиска държавното управление да отговори дали причина за тежката злополука с 45 починали на българската автомагистрала " Струма " не е транспортът на високозапалими киселини, които се употребяват за производството на хероин.

В публично известие до, от опозиционната партия упорстват за незабавни отговори от властта и институциите в Скопие.

" Дали бизнесът с хероин, прикриван от властта, не е причина за злополуката с 45-те починали в България. Никой в страната не дава отговор на подозренията, че в изгорелия рейс в България са транспортирани високозапалими течности - киселини, които се употребяват за производството на хероин. Дали тези киселини са повода освен за бързото възпламеняване на рейса, само че и на мантинелите край пътя ", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и желаеха отговор на въпроса, за какво 140 пъти рейсът на компания " Беса транс " е минал през държавната граница без позволение.

Според опозицията " някой по върховете на ръководството на страната пази " Беса транс ". От ВМРО-ДПМНЕ желаеха незабавни оставки.

Междувременно водачът на партията Християн Мицкоски съобщи, представен от организация МИА: " Нуждаем се от предварителни избори, тъй като това държавно управление страда от липса на доверие. Хората си споделиха думата на локалните избори и провалите ще продължат, до момента в който това държавно управление, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт ".

Трагедията стана на 31-ия километър на автомагистрала " Струма " малко след 2 ч. на 23 ноември, покрай разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири рейса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се възпламенява. 45 са починалите, измежду тях 12 са деца . Седем са потърпевшите, които бяха превозени в " Пирогов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР