Водещата формация в управлението Продължаваме промяната ще стане политическа партия

...
Водещата формация в управлението Продължаваме промяната ще стане политическа партия
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" свиква учредително събрание в Пловдив, за да стане партия

Водещата групировка в ръководството " Продължаваме промяната " ще стане политическа партия с учредително заседание, планувано за през днешния ден в Пловдив.

На последните парламентарни избори групировката употребява регистрацията на три дребни партии, с цел да взе участие във вота.

След 4 месеца отпред на ръководството в страната политическият план на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " (ПП) ще се трансформира в партия. Пловдив е определен за учредителното заседание на групировката освен тъй като е роден на министър-председателя Кирил Петков, само че и тъй като там групировката реализира един от най-хубавите си резултати на изборите през ноември 2021 година Тогава поради неналичието на време за основаване на партия Политическа партия взе участие във вота като коалиция с три мандатоносителя – партиите " Волт ", " Средноевропейска класа " и Социалдемократи.

Събитието стартира довечера в 18 часа. Очакват се над 600 делегати от цялата страна.

По закон на учредителното заседание би трябвало да участват минимум 500 жители с изборни права, да бъде признат Устав, Учредителна декларация и управителни органи.

Учредителната декларация към този момент беше оповестена на уеб страницата на групировката. В нея като съществени цели са посочени нулева приемливост към корупцията, прекъсване на течовете на държавни средства, заслужен живот за българските пенсионери и поддръжка за обществено уязвимите хора, качествено обучение, работещо опазване на здравето и други

Очаква се Петков и Василев да бъдат определени за съпредседатели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР