Южнокорейският SK hynix все още остава основният доставчик на чипове

...
Южнокорейският SK hynix все още остава основният доставчик на чипове
Коментари Харесай

Nvidia настройва един срещу друг доставчиците на HBM памет, за да ги накара да намалят цените

Южнокорейският SK hynix към момента остава главният снабдител на чипове HBM памет за потребностите на Nvidia, само че както Samsung Electronics, по този начин и Micron Technology се пробват да се конкурират с него. Корейските медии оповестяват, че Nvidia предизвиква засилената конкуренция сред доставчиците на HBM в опит да получи по-добри цени за своите артикули.

Нека си напомним, че представители на SK hynix неотдавна дадоха обещание да стартират да доставят мостри от 12-степенни стекове HBM3E на своите клиенти и да стартират всеобщото им произвеждане през третото тримесечие. Подобна активност в осведомителното поле, съгласно представители на Business Korea, е обвързвана с дейностите на Nvidia, която не крие изключително желанията си да насърчи конкуренцията сред доставчиците на HBM, пробвайки се да реализира по-изгодни условия за покупка.

Скорошната аудиенция на ръководителя на съвета на шефовете на SK Inc. Чей Тае Вон (Chey Tae-won) в Съединените щати, който се срещна с основния изпълнителен шеф и създател на Nvidia Дженсън Хуанг в края на април, е обвързвана тъкмо с тази тематика. Съперникът Samsung Electronics даде обещание да стартира доставката на 12-степенния HBM3E до края на настоящата половина на годината, тъй че SK hynix по-късно трябваше да разкрие своите сходни планове. Дори Micron, който сега е в положение да създава единствено 8-степенни стекове HBM3E не се въздържа да насочи съответните изказвания. Според корейските източници, всички тези дейности от страна на доставчиците на HBM може да са породени от интензивността на Nvidia, която оказва по-голям напън върху тях както във връзка с графика за началото на доставките на най-новата памет, по този начин и във връзка с цената.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР