Водеща тема на днешния гръцки централен печат е оставката на

...
Водеща тема на днешния гръцки централен печат е оставката на
Коментари Харесай

Гръцко издание за оставката на Каменос: Началото на края

Водеща тематика на днешния гръцки централен щемпел е оставката на министъра на защитата Панос Каменос поради несъгласието му с Преспанското съглашение сред Атина и Скопие, както и решението на премиера Алексис Ципрас да изиска избор на доверие от Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

" Ефимерида звук синдактон " разяснява оставката на Каменос със заглавие " Най-накрая край ", евентуално с намек за многочислените закани на министъра на защитата през последните месеци, че ще подаде оставка. Вестникът цитира словото, което произнесе Ципрас нощес в Атина, на което той сложи за цел СИРИЗА да се трансформира в основата на един нов ляв и напредничав съюз. Изданието също по този начин написа, че новата тактичност на Каменос ще го води до плъзгане към крайни националистически позиции.

" Началото на края " е заглавието, под което " Та неа " разяснява оставката на министъра на защитата Панос Каменос и решението на премиера Алексис Ципрас да изиска избор на доверие от Народното събрание. Според вестника кулоарните игри, довели до този " нагласен бракоразвод ", са се характеризирали с тяснопартийни пазарлъци на гърба на народа и тъмни покупко-продажби през последните 48 часа.

" Елефтерос типос " също дефинира " развода " в държавното управление като нагласен за да бъде извоювано време и Преспанското съглашение да мине през Народното събрание. Изданието предвижда предварителни избори през май. Според вестника Каменос се отдръпва, само че в действителност по този начин улеснява Ципрас да получи избор на доверие, както и да реализира ратификацията на съглашението със Скопие. Според изчисленията на " Елефтерос типос ", отвън 145-те гласа, които има СИРИЗА в гръцкия парламент, още 6 депутати са склонни да поддържат кабинета, с което той ще събере нужната поддръжка от 151 гласа в 300-местния парламент.

" Филелефтерос " прави на първа страница обстоен разбор на опозиционните депутати, които са декларирали, че ще поддържат кабинета или Преспанското съглашение и разяснява, че Ципрас има правителство-оперета и избор от меню на парламентарни болшинства от инцидентни групи хора, събрани благодарение на разнообразни облаги и при цялостно неуважение на националните ползи и интелигентността на жителите. Вестникът дефинира опозиционните депутати, които ще поддържат държавното управление или Преспанското съглашение като " заложници, доброволци и Ифигении ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР