Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от

...
Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от
Коментари Харесай

Ванга предсказва кризата с водата

„ Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от златото. Ето – става. В България вода има и тя ще стигне, единствено да не я продавате. “

Тези покъртително настоящи към днешна дата думи са изречени от пророчицата Ванга малко преди гибелта й през 1996 година 23 години по-късно сухият режим в Перник е налице. В началото на ноември локалното ВиК предложи въвеждане на воден режим от 18 ноември за всички обитаеми места, които се водоснабдяват от язовир „ Студена “. Чешмите текат всеки ден единствено от 16,00 ч. до 22,00 ч. на живеещите в градовете Перник и Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец. При изискване че няма дъжд, този график е очакван да остане в действие до април.

Не единствено Перник мина на воден режим. За малко Плевен и Ловеч също бяха на подобен. Но проблемите с водата не стопират дотук. Кричим също бе изправен пред екокатастрофа. Река Въча осъмна с пресъхнало корито, след планов ремонт на две водноелектрически централи над града. Няколко седмици откакто обстановката бе овладяна, водите на реката, които зареждат града с живителна течност, потекоха с мазни сини петна, сходни на нефт или машинно масло. Стигна се до затварянето на Водноелектрическа централа „ Въча 1 “, защото се откри, че точно оттова идва замърсяването. Преди няколко дни жителите на благоевградското село Илинденци заплашиха с митинги. Причината е, че един кубик вода в общината коства към 1,24 лева Хората отхвърлят да платят високите сметки, като някои към този момент са задлъжнели с по 500 лева В Хасково пък водата от три години е нечиста с уран и е оповестена за негодна за пиянство.

Плeмeнник нa Вaнгa прoгoвoри зa нaй-зaгaдъчнoтo ѝ прoрoчecтвo

„ Години наред пророчествата на Ванга се тиражират под дърво и камък. Хората не им обърнаха внимание. Ние от фондацията имаме вяра на думите на Ванга. Не знам по какъв начин е правила тези пророчества и на какво се дължат, само че аз персонално имам вяра. Рано или късно те ще се случат “, разяснява пред „ България Днес “ Иван Драмов, ръководител на Фондация „ Ванга “.

„ Ще пристигна време, когато късметлиите, дето са останали живи, ще ядат в златни съдове и ще пият от златни чаши, само че вода няма да има “, е споделила още световноизвестната петричка ясновидка.

Посланията й за бъдещето на България са прилежно събрани в книгата „ Ванга – Пророчицата “ на писателката и журналистка Жени Костадинова. През 1996 година ясновидката става част от ориста й. С отговорност и отдаденост, водена от желанието да се запази паметта за тази именита българка, Костадинова написва първата си книга за нея. По-късно се появяват още три.

„ Всичкото прикрито злато ще излезе на повърхността на земята, само че ще се скрие водата. Така е несъмнено “, е споделила още Ванга във връзка водната рецесия у нас.

Пророчествата са подкрепени от обстоятелството, че тази година се откри нова златна мина у нас. С нея функциониращите рудници стават шест. Страната ни е на трето място в Европейския съюз по залежи и рандеман на скъпия метал. Годишният рандеман е приблизително 11 тона злато. А от август в Родопите публично започва работа рудникът „ Ада тепе “, който ще добива към 850 000 тона руда годишно, от които ще се създават към 85 000 тройунции злато. В региона има още залежи, които занапред ще се изследват.

Злато ще има, вода не. След тези пророчества и обстоятелствата от последните няколко месеца няма по какъв начин да не се запитаме какво следва. Според баба Ванга „ …ще пристигна ден, когато от земята ще изчезнат разнообразни растения, зеленчуци, животни… Най-напред лукът, чесънът и пиперът. После пчелите, а млякото ще стане нездравословно. “

Ще споменем още няколко обстоятелството във връзка това предсказване, а изводите оставаме да си извършите сами. Миналата година стотици кози и овце бяха избити поради чума, тази година ориста им последваха и свинете. Колкото до пчелите – и през миналата, и през тази година стотици пчелни фамилии бяха унищожени. Масовото измиране на пчелите се дължи на отравяне след напръскване на овощни градини и аграрни култури.

Инфо: вести.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР